Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U tehničkoj školi

'Bombaš' iz Vukovara: Snimao policiju i tražio novac za video!

Dojava o bombi u vukovarskoh tehničkoj školi bila je lažna
Goran Ferbezar/PIXSELL, Borna Filic/PIXSELL
10.10.2013.
u 19:58

Ubrzo poslije dojave i protueksplozivnog pregleda koji su obavili djelatnici policije, policijski službenici počeli su istragu te posumnjali u ovoga 16-godišnjaka

– Nismo se bojali, ni ja ni moji kolege iz škole. Odmah smo se htjeli vratiti u razred, ali nam policija to nije dopustila – rekao je u srijedu pred kamerama i fotoaparatima novinara 16-godišnjak nekoliko sati nakon dojave da je u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Vukovaru postavljena bomba. Jedini je razgovarao s novinarima, dok su svi drugi učenici izbjegavali kamere.

Policija na nogama

Mladić je čak novinarima ponudio i da otkupe snimku koju je napravio mobitelom, a na kojoj se vidi kako policajci češljaju okolicu škole. I ništa u tome ne bi bilo posebno čudno da policija nije uhvatila jednog 16-godišnjaka kojeg terete da je lažno prijavio bombu u svojoj školi. Sada ispada da je baš 16-godišnjak s početka priče bio taj koji je izazvao zbrku u školi i na noge podigao vukovarsku policiju. Da sve bude još bolje, na pitanje što misli zašto je to netko napravio, mladić, koji pohađa drugi razred, izjavio je da se najvjerojatnije radi o nekom učeniku koji je time možda želio izbjeći nekakav test.

– Možemo reći samo da će protiv njega biti podnesena kaznena prijava i da će slučaj biti proslijeđen Općinskom državnom odvjetništvu. Također, 16-godišnjak kojeg se sumnjiči za lažnu dojavu nije otprije poznat policiji. Trenutačno nemamo ni saznanja o mogućem motivu toga kaznenog djela – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović. Mladić je u srijedu oko 6.46 sati nazvao policiju s informacijom da je u Tehničkoj školi postavljena bomba.

Ni traga eksplozivu

Policijske ophodnje žurno su došle na mjesto događaja i osigurale ga, nakon čega su pristupili djelatnici za protueksplozijsku zaštitu. Detaljnim pregledom objekta i okolnog područja, pri čemu je korišten i posebno obučen policijski pas, nije pronađena nikakva eksplozivna naprava. Prema prijašnjim iskustvima, slučaj mladića bit će proslijeđen odvjetništvu koje će napraviti cjelokupnu sliku njega i stanja u njegovoj obitelji te utvrditi radi čega je to napravio, ima li kakvih problema u životu i postoje li šanse da nešto slično ponovi u budućnosti.

>> Dojava o bombi u vukovarskoj tehničkoj školi lažna

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije