Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan

Bombaš koji je ubio agente CIA-e na snimci poručuje da je to osveta

balawi
09.01.2010.
u 12:38

Al-Balawinje na snimci koju je emitirala Al-Jazeera kazao kaoj je nejgov napad osveta za smrt talibanskog vođe iz Pakistana Baitullaha Mehsuda

Danas je Al-Jazeera emitirala video snimku na kojoj Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi, bombaš samoubojica koji se raznio u bazi CIA-e u Afganistanu i ubio sedam obavještajaca i jednog civila, govori kako je spreman osvetit se za smrt vođe pakistanskih talibana Baitullaha Mehsuda. Na snimci se al- Balawi predstavalja i naglašava kako "Mehsud mora biti osvećen u Americi i izvan nje". Uz njega stoji Mehsudov nasljednik Hakimullah Mehsud. On također navodi kako je liječnik iz Jordana koji je postao dvostuki agent - prvo ga je vrbovala jordanska obavještajna služba kako bi špijunirao Al-Qa'id. Autentičnost ove snimke još nije potvrđena, no u njemu se spominje da ga je snimili pakstanski talibani.

Al-Balawi također kaže da šalje poruku svim neprijateljima islama, pa i jordanskoj obavještajnoj službi koja je za njega samo ispostava CIA-e. "Nikada ćećemo zaboraviti kvv našeg vođe Baitullaha Mehsuda. Sada ga treba osvetiti, a osveta će se izvršiti i izvan amerike, ali i u samoj Americi", kazao je al-Balawi koji također naglašava da je njegov vođa Baitullah Mahsud ubijen zato jer je pružuio utočište Osami bin Ladenu. Mehsud je ubijen u američkom raketnom napadu na plemenska područja u Južno Waziristanu u Pakistanu 6. kolovoza prošle godine. 

Ključne riječi

Komentara 64

NX
nevidljiv_x
14:41 09.01.2010.

Pitam se sta Talibani traze u Afghanistanu ako je to Zhidovski vjekovni teritorij?Bog!

OB
-obrisani-
20:08 09.01.2010.

Marsijanac hajde boga ti ne seri, kad zavrsis uspjesno 8 godina osnovnog obrazaovanja javi se a dotada te svoje idiotluke pricac na muslimanskim sijelima!

JA
jankoprekobrda
13:59 09.01.2010.

Lalo; a sto cemo sa tim talibanima Lala: ma tamanite ih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije