Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoubilački napad

Bombaš u Kabulu ubio bivšeg afganistanskog predsjednika

Burhanuddin Rabbani
Reuters/Pixsell
Autori: bk/VLM, kh/VLM
20.09.2011.
u 17:45

Burhanuddina Rabbanija ubio je bombaš samoubojica koji je eksplozivnu napravu skrio u turban. Ubijena su i četiri tjelesna čuvara.

Bivši predsjednik Afganistana i šef komisije za mirovne pregovore s talibanima Burhanuddin Rabbani ubijen je u svom domu u Kabulu, javlja AP. Ubio ga je bombaš samoubojica koji je eksplozivnu napravu skrio u turbanu na glavi.

Bombaš je u rezidenciji bivšeg predsjednika prvo ubio i četiri tjelesna čuvara, a potom se raznio.

Rabbani je bio jedan od istaknutijih boraca protiv talibana u doba građanskog rata u toj zemlji. Osim što je to ubojstvo velik udarac mirovnim pregovorima u toj zemlji, ono je svakako uzdrmalo i poziciju samoga predsjednika Hamida Karzaija koji na UN-ovu skupu u New Yorku pokušava uvjeriti svijet da je njegova zemlja spremna za povlačenje NATO-a.

Ključne riječi

Komentara 58

VA
Vlah Alija
19:37 20.09.2011.

a i ne znam kako neko moze da izvlaci paralele izmedju civilizovanih naroda i talibana i islamista koji su ostali zarobljeni u evoluciji u ranom srednjem veku....nema njima leka....

OB
-obrisani-
18:07 20.09.2011.

zaposlite nekog pametnijeg...

OB
-obrisani-
18:35 20.09.2011.

@patria, šta ti to znači \"pećinski zaostala\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije