Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladiću 'jako loše'

'Bolje da umrem nego da slušam budalaštine NATO-propagande'

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
10.01.2013.
u 15:55

Ja ću pokušati sjediti ovdje u ovoj stolici, pa makar u njoj i umro... Ne odričem se prava da se do posjednjeg trenutka branim od NATO-ovih laži i vašeg nazovi suda, odlučio je Mladić kojem, kako kaže, zdravstveno stanje nije najbolje.

Nakon trotjedne stanke nastavljeno je pred Haaškim tribunalom suđenje Ratku Mladiću za ratne zločine u Sarajevu i drugom dijelovima BiH te za genocid u Srebrenici, a požalio se sucu da se "vrlo loše osjeća" i da mu je potrebno liječenje.    

Kako javlja agencija Beta, na prvoj pauzi, nakon što je vještak za snajpere svjedočio o djelovanju snajpera u Sarajevu, Mladić se požalio svom branitelju da mu nije dobro, ali je u nastavku suđenja, na upit suca Alphonsa Oriea želi li nastaviti pratiti raspravu u sudnici, odgovorio potvrdno. 

– Ja se zdravstveno vrlo loše osjećam i meni trebaju bolnica i liječenje. Oslabio sam u posljednjih 10-15 dana, nemam apetit... Ja ovo ne mogu izdržati. Bolje da idem tamo leći i umrijeti nego da ovdje slušam budalaštine NATO-propagande – rekao je Mladić prije nego što je ipak odlučio ostati u sudnici. No, unatoč tome što se "vrlo loše osjeća", i dalje je nastavio provocirati i vrijeđati Haaški tribunal.

– Ja ću pokušati sjediti ovdje u ovoj stolici, pa makar u njoj i umro... Ne odričem se prava da se do posljednjeg trenutka branim od NATO-ovih laži i vašeg nazovi suda. Vi niste sud, vi ste korumpirana grupa... – "počastio" je suce "bolesni" Mladić. Inače, Mladića su već nekoliko puta upozoravali da ne komentira svjedočenja, ne prigovara svjedocima i ne dogovara se sa svojim braniteljima pa je nekoliko puta bio i izbačen iz sudnice. Raspravno vijeće ranije je Mladiću zabranilo govoriti u sudnici zbog glasnih komentara koje je upućivao svjedocima i braniteljima, ali uz dozvolu suca Oriea, Mladić je danas prvi put progovorio u sudnici nakon nekoliko mjeseci.

>>D. Mladić: Moj bi otac mogao biti oslobođen kao Gotovina i Markač

Komentara 9

OB
-obrisani-
16:21 10.01.2013.

A sto me briga za njega... Koliko je kazne za svoje zlocine zasluzio toliko godina nece imati...

UN
unbekant
17:28 10.01.2013.

Samo nama treba biti jasno,da ovi srpski osudjenici,smiju bez trunke straha reci da je Haaski sud potkupljen,i dasu sudije ****** ,i stotinu drugih uvreda,tako jednom"casnom"sudu izgovoriti,a mi u nasoj Hrvatskoj kad vidimo napr.kao jucer da jedan kontrolor udara covjeka pred punim tramvajem "gledatelja"cutimo i gledamo ko pi**......nitko cak ni u svojoj drzavi nesmije protiv jedne lopovske organizacije reci nista,e sada prosudite,koliko smo mi hrabar narod.

SE
sestrićna
16:17 10.01.2013.

cilj suda i je da umre bez presude--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije