Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB INTERESA

'Bolje da Radman sam podnese ostavku nego da ga smijeni Sabor'

'17.05.2013., Zagreb - Sjednica Nadzornog odbora zbog imenovanja urednika na HRT-u. Goran Radman. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
04.07.2013.
u 20:06

Radmana optužuju da nije prijavio da je vlasnik hotela i da se uplitao u program

Goran Radman u nekoliko bi idućih dana mogao otići s mjesta glavnog ravnatelja HRT-a. Naime, neki članovi Nadzornog odbora HRT-a i saborskog Odbora za medije, pozivaju Radmana da podnese neopozivu ostavku. Ako to sam ne učini, moglo bi mu se dogoditi da bude razriješen dužnosti.

Sukob interesa

Tri člana NO-a (Dražen Rajković, Goran Krmpotić i Mario Raguž) zatražila su od predsjednika Viktora Gotovca sazivanje izvanredne sjednice NO-a kako bi se raspravljalo o novim informacijama da Radman, iako vlasnik hotela u Bohinju, tu nekretninu nije prijavio u imovinskoj kartici. Usto se upustio u novi sukob interesa jer je udovoljio molbi poznanika, prvog čovjeka tvrtke IN2, koji je Radmana (bivšeg direktora Microsofta za JI Europu) e-mailom zamolio da na HRT-u pomogne s objavom vijesti da je IN2 dobio Microsoftovu nagradu. Radman je potom dao nalog da se za ponedjeljak pripremi prilog o tvrtki te sugerirao i novinara koji bi prilog mogao napraviti.

– Šefu NO-a još sam sinoć uputio zahtjev za izvanrednu sjednicu zbog novih činjenica. Kolega Krmpotić to je i službeno učinio danas. Ako je točno da Radman nije prijavio dio imovine, što predstavlja učestalo kršenje zakona, te ako je sugerirao objavljivanje određenih programskih sadržaja, što je novo kršenje čak triju medijskih zakona, to znači da su se stekli uvjeti za njegovo razrješenje. Ako je sve ovo točno, apelirao bih na Radmana da sam razriješi ovu situaciju i podnese ostavku – kazao je Rajković. Krmpotić dodaje da se o ovim novim informacijama mora razgovarati jer se, ako su istinite, stvari koje donose nisu smjele dogoditi pa mu je bila dužnost reagirati. Raguž i Gotovac nisu htjeli ništa dodatno komentirati.

Zato je svoj komentar na Facebooku dao HNS-ov član Odbora za medije Goran Beus Richembergh, koji je ustvrdio da Radmanu ne preostaje ništa drugo nego dati neopozivu ostavku kako bi Sabor do kraja idućeg tjedna mogao imenovati v. d. glavnog ravnatelja.

– Sve je jasno. Eskalacija događaja i informacija vodi u tom smjeru, tim više što uskoro treba odlučiti i o sudbini prijedloga plana restrukturiranja HRT-a. Glavni ravnatelj i sebe kao osobu i HRT kao instituciju sve više kompromitira i, da olakša ovu situaciju, trebao bi podnijeti ostavku. Autoritet glavnog ravnatelja je narušen i on može reagirati samo do 15. srpnja jer Sabor dotad zasjeda i samo dotad može reagirati na njegovu ostavku ili zahtjev za razrješenje. Dotad Sabor mora odlučiti o njegovoj sudbini – izjavio je Beus Richembergh.

\"Krivci SDP i HNS\"

Kolega mu iz SDP-a Šime Lučin drži da najprije treba utvrditi sve činjenice, dok Jasen Mesić iz HDZ-a poručuje: \"Kolege iz SDP-a i HNS-a potpuno snose odgovornost za sve ovo što se na HRT-u događa jer su oni izglasali Radmana za glavnog ravnatelja i donijeli su Zakon o HRT-u koji je osudila i Europska komisija, a saborska oporba upozoravala ih je da će taj novi zakon dovesti do kaosa na HRT-u. U dva tjedna smijenjeno je više od 40 ljudi, a pri novim imenovanjima ne mogu se sjetiti tko nije u sukobu interesa. I kod Radmana je jasno da se radi o sukobu interesa pa neka sada to riješe oni koji su ga imenovali.  

>> Problemi na HRT-u: Goran Radman ostaje bez 15.000 kn plaće  

>> Glavni ravnatelj HRT-a G. Radman predat će imovinsku karticu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije