Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAN FRANCISCO

Boeing udario u pistu i zapalio se: dvoje mrtvih, 182 ozlijeđenih

zrakoplov Boeing 777 (1)
Reuters/Pixsell
06.07.2013.
u 21:20

Putnik David Eun na Twitteru je napisao: "Upravo smo se srušili kod San Francisca. Rep aviona se odvojio. Čini se da je većina dobro. Ja sam u redu. Nadrealno..."

Boeing 777 Asiana Airlines srušio se i zapalio prilikom slijetanja na Međunarodnu zračnu luku San Francisco, piše US News. U nesreći su poginule dvije kineske državljanke od kojih je jedna djevojčica od 16 godina, a 182 osobe su ozlijeđene, piše RT

Tijela preminulih Kineskinja pronađena su na pisti. Među ozlijeđenima 49 osobe su hitno prebačene u bolnicu s teškim ozljedama, dok su ostali zadobili lakše ozljede.

Upravo smo se srušili kod San Francisca. Rep aviona se odvojio. Čini se da je većina dobro. Ja sam u redu. Nadrealno...", napisao je na twitter profilu putnik David Eun, javlja CNN.

Zrakoplov je doletio iz Seula u Južnoj Koreji, a do nesreće je došlo kada je zrakoplov "repom" udario o pistu, zatim kokpitom, odnosno prednjim dijelom te se nakon toga zavrtio na pisti i zapalio.

Boeing 777 može prevesti oko 300 putnika, piše BBC, a 305 osoba je s ovog leta je preživjelo nesreću.

Očevici pričaju da je malo prije slijetanja otpao "rep" zrakoplova, piše KTVU. Očevitkinja Kathy Muhler je kazala da se nakon struganja po pisti zrakoplov okrenuo na stražnji dio te je tako došao na dio piste gdje se avioni zaustavljaju. Fotografija pokazuju da krila zrakoplova nisu otpala.

Zrakoplov sletio pod čudnim kutem

Sudeći prema statusu na Twitteru izvršni dopredsjednik Samsunga David Eun je bio u Boeingu koji se srušio. "Upravo smo udarili u tlo prilikom slijetanja na SFO. Čini se da je većina dobro. Ja sam dobro. Nevjerojatna situacija", napisao je Eun nakon nesreće.

Neki očevici su kazali da nisu mogli vidjeti zrakoplov koji je cijeli bio obavijen dimom. Novinar lokalnog KCBS-a je kazao da je velika količina dima bila na pisti. Jedan od očevidaca je kazao da je zrakoplov slijetao "pod čudnim" kutem. Do zrakoplova su ubrzo stigli vatrogasci koji su ugasili vatru.

Anthony Castorani je za CNN kazao da je vidio kako zrakoplov dotiče pistu, a potom je primijetio bijeli dim koji se izdiže iz njega. - Vidio sam veliku 'vatrenu kuglu' koja je dolazila sa donje strane zrakoplova - kazao je Castorani. Na mjestu događaja je odmah stigao veliki broj vozila spasilačkih službi.

- 'Nos' zrakoplova bio je više nego je to obično kod slijetanja i mislio sam da je to čudno - kazao je Stephen Dear ABC Newsu te dodao da je bio sve bliže pisti. - Vidio sam kako stražnji kraj udara u tlo - rekao je Dear i dodao kako se zrakoplov potom odmah zapalio.

Gradonačelnik San Franciska Ed LEE rekao je da je pravo čudo da ima čak 305 preživjelih da je ova nesreća mogla završiti s puno većim brojem stradalih.

>>Putnički avion zabio se u hangar dok su mu testirali motor!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije