Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo na zrću

Bocom šampanjca zatukli bivšeg prvaka u hrvanju i profesora

'23.08.2013., Zagreb - Presnimke fotografija preminulog profesora tjelesne kulture Marijana Vukelica. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
Foto: 'Borna Filic/PIXSELL'
1/7
23.08.2013.
u 22:00

Marijan je stalno sudjelovao na natjecanjima, bio je veliki zaljubljenik u hrvanje i borilačke sportove

Marijan Vukelić, 62-godišnji profesor tjelesnog odgoja iz Zagreba, u utorak oko četiri sata ujutro pronađen je bez svijesti na plaži Katarelac u uvali Zrće. Teško ozlijeđenog pronašli su ga njemački državljani koji su te večeri bili na jednom od brojnih partyja na Zrću i zvali Hitnu pomoć.

Bocom pjenušca po glavi

Marijan Vukelić ležao je okrvavljene glave tik uz golemi zvučnik na plaži i između dvaju noćnih klubova. Prema tvrdnjama svjedoka u to se vrijeme u neposrednoj blizini i dalje partijalo sve dok njemački turisti nisu nazvali Hitnu. U neposrednoj blizini bila je boca šampanjca, a prema svemu sudeći, baš je njome netko napao i teško ozlijedio 62-godišnjaka koji je u četvrtak ujutro preminuo.

– Obdukcijom je utvrđena nasilna smrt, 62-godišnjak je imao frakturu lubanje i nagnječenju mozga – rekli su u zadarskoj policiji koja o događaju novinare uopće nije obavijestili. To je učinila obitelj želeći doznati što se dogodilo i zašto.

– Zašto policija šuti kad se počinitelj može brže otkriti ako se odmah reagira. Ne daju nam nikakve odgovore. On je bio odličan čovjek i nikom ne bi naudio. Prije nekoliko dana bio je kod nas, kupio je novi auto i rekao da ide na ljetovanje. Ne znam kuda je išao, a kad je riječ o privatnom životu, bio je samozatajan – rekla je Vukelićeva rođakinja.

Prijatelji i rodbina tvrde da je osim ozljeda glave pokojni Vukelić imao i brojne hematome po tijelu.

Više o tom slučaju nisu znali ni u uvali Zrće i svi ističu kako je slučaj misteriozan jer Vukelića koji, kako smo doznali, nigdje nije odsjeo prije dolaska u uvalu Zrće, nitko od naših sugovornika ne pamti.

– Sigurno bismo ga zamijetili. Među ovim klincima među kojima ima i pijanih i drogiranih čovjek od 62-godine svakako bi bio primijećen. Jednog sam starijeg čovjeka primijetio, ali on je govorio engleski – rekao nam je jedan od konobara.

Drugi tvrdi da se svi pitaju što je 62-godišnjak radio u uvali Zrće u rano jutro.

– Čuli smo da ga je netko udario bocom pjenušca i to onakvom kakva se ne može kupiti u noćnim klubovima. Ovo je strašno, na Zrću je uvijek bilo tučnjava i krvavih glava, ali ovo je prvo ubojstvo – rekli su nam na Zrću na plaži Katarelac.

Doznali smo da je policija uzela okrvavljenu bocu šampanjca i da je odvela čistača plaže koji je pronašao bocu kako bi se izuzeli njegovi otisci prstiju te da bi se utvrdili otisci ubojice ako to bude moguće. Iako su plaže na Zrću pune u svako doba dana i noći, u vrijeme ubojstva ljudi je bilo nešto manje jer je puhala bura.

Marijan Vukelić hrvanjem i sportom bavio se od mladosti pa sve dok nije ubijen. Na posljednjem natjecanju bio je samo tri dana prije nego se zaputio na Zrće. Upravo je na svjetskom Grappling i MMA prvenstvu svijeta, koje se od 16. do 18. kolovoza održavalo u Splitu, osvojio zlatnu medalju u veteranskoj kategoriji.

Sportski je živio do kraja

– Treba biti iskren i reći kako je on bio i jedini sudionik u svojoj kategoriji, što je i inače čest slučaj u tom sportu. Marijan je stalno sudjelovao na natjecanjima, bio je veliki zaljubljenik u hrvanje i borilačke sportove. Najviše uspjeha imao je na svjetskim prvenstvima za veterane u hrvanju na kojima je u jakoj konkurenciji osvojio dvije brončane medalje. Malo prije rata završio je Fakultet za fizičku kulturu u Sarajevu, nakon čega se vratio u Zagreb gdje je počeo raditi kao profesor tjelesnog. Zbog nesuglasica dobio je otkaz i desetak je godina vodio sudski spor. Odštetu je dobio i njome je kupio stan u Zagrebu – rekli su nam u Hrvatskom hrvačkom savezu.

>>Profesor tjelesnog na Zrću umro od udaraca u glavu!

>>Na Zrću pronašli ozlijeđenog profesora tjelesnog, umro u bolnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije