Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo svjedočenje

Blair zanemario savjete pravnika da je napad na Irak nelegalan

blair
reuters/pixsell
21.01.2011.
u 12:43

Povjerenstvo je Blaira ponovno pozvalo na svjedočenje kako bi se razjasnile nedosljednosti

Bivši britanski premijer Tony Blair izjavio je danas da je zanemario upozorenje vladina pravnog savjetnika kako bi napad na Irak bio nelegalan bez rezolucije Ujedinjenih naroda zato što je taj savjet bio neformalan, prenosi BBC.

Blair je u siječnju 2001., u prvom pojavljivanju pred povjerenstvom koje ispituje ulogu Britanije u ratu u Iraku, rekao kako ne žali zbog odluke da Britanija uđe u rat te da je svijet postao sigurnije mjesto poslije svrgavanja Sadama Huseina.

Povjerenstvo je Blaira ponovno pozvalo na svjedočenje kako bi se razjasnile nedosljednosti između njegova iskaza za prvog pojavljivanja i onoga što su poslije njega rekli drugi svjedoci, navodi BBC.

Dvadesetak prosvjednika s transparentom na kojem piše da je Blair "lažov" okupilo se ispred konferencijskog centra u kojem se svjedočenje održava pod jakim mjerama sigurnosti.

Ključne riječi

Komentara 428

ST
streptomicin®
21:20 21.01.2011.

21.01.2011. u 21:11h bubitoma je napisao/la: -------------------------------- lijepo sada ako ti nije teško napiši što je otrovno u cjepivu i koji je to laboatori izjavio? Cjepivo je prebrzo razvijeno i to je problem i nije 100% učinkovito, a kako vidimo bolest je ustanovljena i kod ljudi koji su primili cjepivo, ali nema govora o otrovnom cjepivu i to je glupost. A Nikola Aleksić koliko sam na brzinu pogledao govori o namirnicama koje sadrže GMO i tu se u potpunosti slažem sa njime ali Codex Alimantarum je knjiga standardizacija hrane i cjepiva, da je i više nego dobra pokazuje i porast broja stanovnika nerazvijenih i zemalja u razvoju od 1963 di danas od skoro 300% pa i više u muslimanskim zemljama. A te teroije zavjere o otrovnim cjepivima ostavi za neki drugi forum kada diskutirate o piramidama u Visokom i Atlantidi u Texasu

OB
-obrisani-
23:43 21.01.2011.

napisao sam dosta toga vratimo se na Baxter i novartis ako zelis pa mi objasni tu \"svetsku zaveru\" i kome je u intersu nemoj reci da ti to nisi napisao slicnih gadostoi si se napisao za vrijeme pticije i svinjske gripe tako da mozemo o tome ako zelis

OB
-obrisani-
01:08 22.01.2011.

koji slucaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije