Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Sl. Brodu

'Blagoslovljen onaj kome Ivona bude anđeo čuvar!'

Ivona
Foto: screenshot/Facebook
1/14
29.04.2013.
u 09:24

Dvije ostale djevojke "Anamarija i Margareta su bolje i komuniciraju s osobljem bolnice", objavljeno je na Facebook stranici potpore.

Počivala u miru, anđele! Bog će te primiti u svoj zagrljaj! Blagoslovljen onaj kome Ivona bude anđeo čuvar! To su samo neke od poruka koje su nakon smrti Ivone Srećković na Facebook-stranici potpore "Anamaria, Ivona i Margareta – cijela Hrvatska je uz vas" objavili njezini prijatelji i rodbina. Ivona je jedna od tri učenice brodske Srednje škole M. A. Reljkovića, na koje je u četvrtak očevim BMW-om naletio i na pješačkoj stazi ih pokosio 19-godišnji Deni Župan.

Petnaestogodišnjakinja iz Nove Gradiške, koja je u bolnicu primljena s teškim ozljedama glave i čije je zdravstveno stanje od početka bilo najkritičnije od triju ozlijeđenih djevojaka, svoju je životnu bitku izgubila u nedjelju navečer.

"Anamarija i Margareta su bolje"

Na Facebook stranici potpore objavljeno je da su dvije ostale djevojke "Anamarija i Margareta bolje". "Komuniciraju s osobljem bolnice, redovito im previjaju noge, ali su i dalje svakodnevno u operacijskoj sali. Margareta bi najvjerojatnije trebala u Zagreb u Draškovićevu. Ipak je to specijalizirana bolnica za traume", napisali su administratori Facebook profila potpore.

Prema riječima voditeljice Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dr. Jasminke Kopić, kod Ivone je nastupila moždana smrt, odnosno došlo je do potpunog zatajenja svih moždanih aktivnosti. Iako je nesreća završila najcrnjim mogućim scenarijem koji im život može napisati, roditelji su smogli snage i donirali organe tragično preminule kćeri.

– Nakon razgovora s obitelji i njihova pristanka, u noći s nedjelje na ponedjeljak izvršena je višeorganska eksplantacija – kazala je dr. Kopić i dodala kako je tom velikodušnom gestom više života dobilo novu šansu. Prema njezinim riječima, preostale dvije djevojke nalaze se na jedinici intenzivnog liječenja i svakodnevno se vrši kirurško zbrinjavanje u operacijskoj dvorani.

Crna zastava i muk

Podsjetimo, mladi vozač koji zbog svojih godina i snage motora nije smio upravljati vozilom, izgubio je nadzor te udario u učenice koje su se vraćale kući iz škole. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, istražni sudac odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

U školi stradalih djevojaka crna zastava i muk. Ravnatelj Vlado Prskalo kaže da stručni radnici pokušavaju stabilizirati stanje te su u svrhu preživljavanja novonastale situacije angažirani školski pedagog, psiholog i djelatnici bolnice. U blizini Cankarove ulice u kojoj se nesreća dogodila tri su škole s tri tisuće učenika.

– U više smo navrata upozoravali i Grad i policiju na potrebu posebne regulacije prometa. Sada ćemo to ponovno zatražiti – rekao je Prskalo.

Još uvijek se ne zna tko je i po čijem nalogu sanirao sumnjivu rupu u Cankarevoj ulici, koja je preko noći misteriozno zakrpana i koja je možda kumovala nesreći. U policiji kažu kako takve popravke naručuje onaj tko je vlasnik ceste, u ovom slučaju Grad, no iz Gradske uprave opovrgavaju da su od bilo koga tražili sanaciju tog oštećenja.

Humanitarna zabava

– Policija svake godine obilazi ceste kako bi otkrila moguća oštećenja prouzročena zimskim uvjetima, no ne može se sve uočiti i sanirati odjednom – kaže policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović.

Kako je vozač mlađi punoljetnik, istraga je sa županijskog prebačena na Općinsko državno odvjetništvo, a kako je jedna od žrtava u međuvremenu preminula, moguća kazna više nije od šest mjeseci do pet godina nego od jedne do osam godina zatvora. Ivona će biti pokopana sutra u 15.30 sati na novogradiškom groblju. S Facebook-stranice potpore danas je najavljena i organizacija humanitarne zabave koja će se u petak održati u caffe baru Kolodvor u Batrini.

– Nastojat ćemo pružiti moralnu i financijsku podršku obiteljima i djevojkama da se što lakše oporave i izliječe. Nadamo se da imate veliko srce i da ćete svojim dolaskom pomoći mladim životima iz naše zajednice – ističe se u pozivu.

Deni izbjegavao parkirani kombi?

Vozačeva odvjetnica Jasna Spiranović kazala je kako postoje neke olakšavajuće okolnosti koje idu u prilog njezinu branjeniku, ali kako o njima ne može govoriti dok traje istraga. Međutim, iz izvora bliskih mladićevoj obitelji doznajemo kako će se njegova obrana temeljiti na tome da je u ulici bio parkiran kombi te je on, u pokušaju da ga zaobiđe, naletio na udarnu rupu koja ga je odbacila sa ceste. Župan je, navodno, izjavio i kako je vozio brzinom tek neznatno većom od dozvoljene. Očevici su, međutim, kazali kako u ulici nisu vidjeli nikakav kombi, a rupa koja je u međuvremenu sanirana od mjesta nesreće udaljena je barem sedamdesetak metara

>> Majka: Mi smo mirna i skromna obitelj

>> Mladiću koji je pokosio tri učenice istražni zatvor od mjesec dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije