Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU VIŠE CRNA VODA

Blackwater se pod novim imenom i dalje najteče za vladine ugovore

Blackwater
AFP
09.01.2010.
u 20:14

Zloglasna privatna zaštitarska tvrtka sad se zove Xe Services i pod tim imenom pokušava dobiti milijardu dolara vrijedan ugovor za obuku afganistanskih policajaca

Demokratski političari odavno imaju "na zubu" privatne zaštitarske tvtrke usko povezane s vojno-obavještajnim krugovima, koje pod ugovorom obavljaju razne poslove za američku vojsku u ratnim zonama, a najviše sus e obrušili upravo na Blackwater. "Kap koja je prelila čašu" bila je optužba protiv Blackwaterovigh čuvara zbog ubojstva iračkih civila, i Hillary Clinton je kao državna tajnica učinila ono za što se kao senatorica zalagala: Blackwaterovi ugovori za zaštitarske poslove u Iraku, gdje su između ostalog štitili i osoblje veleposlanstva SAD, istekli su 2009. i nisu obnovljeni. (Doduše, osoblje Blackwatera je još uvijek na tim poslovima, kao privremeno rješenje po produženju ugovora dok se ne nađu drugi ljudi za taj posao.)

Zbog ozloglašenosti i više medijski rastezanih afera, Blackwater se odlučio okrenuti od zaštitarstva drugiom djelatnostima kojima se i do sad bavio – logistici, transportu i obuci kadrova. I ime su promijenili – pod svojim novim imenom Xe Services u konkurenciji su za milijardu dolara vrijedan posao obučavanja kadrova za afganistansku policiju. Taj posao će možda i dobiti; ne toliko zbog svoje pogodnosti, koliko zbog odsustva konkurencije koja bi imala resursa da ih odgovarajuće nadomjesti.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
21:20 09.01.2010.

Sutra su izbori. Jucer sam se vracao iz Splita i u autu slusao neki radio program. Jedna uciteljica glazbe, ako se ne varam vise od 80 g. stara i pri tome jos i slijepa je sjajno opisala IJ. Dugo je je govorila i sve je bilo znaku slijedece tvrdnje: \"G. Bandic ima nedostataka. Ali sve to on moze nauciti za mjesec dana. G. Ivo Josipovic ne moze nauciti voljeti Hrvatsku i svoj narod do kraja zivota!\"

OB
-obrisani-
22:29 09.01.2010.

Bandic je sutra proslost. idem popiti jednu od srece.

Avatar Brumm_Brumm
Brumm_Brumm
21:25 09.01.2010.

@Aristarh Prije će ta jadna \"slijepa, učiteljica glazbe\" progledati, nego će se tebi mozak prosvijetliti ... ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije