Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE PO TEHNOLOGIJI

BlackBerryju u Indiji prijeti zabrana jer koristi teroristima

bb
VL
Autor
Hrvoje Dečak
13.08.2010.
u 08:00

Vladini dužnosnici razgovarali su s tvorcima BlackBerryja, kompanijom "Research In Motion" (RIM), zbog sumnji da su organizatori terorističkog napada u Mumbaiju iz 2008. godine koristili taj uređaj.

Indija je zaprijetila da će blokirati servise za BlackBerry, uključujući poruke i e-mailove, ako ta kompanija ne riješi sigurnosne probleme koji teroristima omogućavaju nesmetano komuniciranje.
Vladini dužnosnici razgovarali su s tvorcima BlackBerryja, kompanijom "Research In Motion" (RIM), zbog sumnji da su organizatori terorističkog napada u Mumbaiju iz 2008. godine koristili taj uređaj.

Vlada je RIM-u dala rok do kraja kolovoza da navedu sigurnosne probleme prije nego stave zabranu korištenja uređaja.

Čelnici RIM-a već su ponudili indijskim vlastima pomoć u praćenju e-mailova, ali su oni rekli da to nije dovoljno.

Indija se tako priključila drugim zemljama koje prijete zabranom pametnih telefona zbog straha za sigurnost zemlje.
Ključne riječi

Komentara 2

MA
Macaktom
12:48 13.08.2010.

što ga više pljuju to sam uvjeren da je to siguran uređaj za korisnika

GE
genije
13:03 13.08.2010.

\"strah za sigurnost zemlje\" - licemjeri! Nemaju mu.a to nazvati praćenjem korisnika pa onda izmišljaju isprike za ukidanjem Blackberrya!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije