Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovar

Bjelovar: Grom udario u dom za starije, četiri osobe poginule!

požar, bjelovar (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/13
07.10.2011.
u 14:32

J. Kosor: Nemamo informacije o nelegalnosti doma, formiran je poseban tim koji će sve ispitati i inzistirat će se na odgovornosti.

Udar groma u bjelovarskoj Ulici Ozane Kotorske oko 13.30 sati prouzročio je požar u obiteljskoj kući koja je ujedno i dom za starije i nemoćne osobe. U požaru koji je zahvatio kuću, prema prvim informacijama koje su prenijeli djelatnici PU bjelovarsko-bilogorske, poginule su tri osobe, a desetak ih je ozlijeđeno. U trenucima izbijanja požara u domu je bilo 20-ak osoba.

Ozlijeđenima pružena pomoć

Gradonačelnik Bjelovara, koji je odmah došao na mjesto nesreće, kazao je da je dobio informaciju kako je i četvrta osoba preminula na putu do bolnice. Informacija je potvrđena. Sve ozlijeđene osobe smještene su u bjelovarsku Opću bolnicu gdje će im biti pružena pomoć. 

Dr. Darko Koščak, šef odjela kirurgije bjelovarske bolnice, potvrdio nam je da je u bolnicu nakon nesreće primljeno 16 osoba. Od toga na interni odjel njih 11, četiri na odjelu kirurgije i jedna na neurologiji. Od osoba na kirurgiji dvije su s teškim tjelesnim ozljedama, slomljene su im nadlaktice, a jedna je osoba s opeklinama drugog A stupnja i najvjerojatnije će biti zbrinuta u nekoj od zagrebačkih klinika. Ni jedna od 16 osoba koje su primljene u bolnicu nije životno ugrožena.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje javili su da je požar lokaliziran u 13.55 sati te da je u gašenju sudjelovao JVP Bjelovar sa 16 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila.

Premijerka: Ovo je nezapamćena tragedija

Nešto poslije 18 sati štićenike doma, smještene u bjelovarskoj bolnici, posjetila je premijerka Jadranka Kosor i raspitivala se o njihovu zdravstvenom stanju. Kazala je da prema sadašnjim informacijama još uvijek nema dovoljno saznanja što je izazvalo tragediju. Rezultati istrage još nisu ni na vidiku.

Komentirajući nagađanja da dom nije imao urednu dokumentaciju, premijerka je kazala da nema takvih informacija, ali i da je formiran poseban tim koji će sve ispitati te kako će se inzistirati na odgovornosti. Izrazila je spremnost Vlade da, bude li potrebno, osigura smještaj. Također je naglasila da ju je gradonačelnik informirao kako je već dogovoreno da štićenici doma, nakon što dobiju adekvatnu liječničku skrb, idućih dana budu smješteni u dom umirovljenika.

Kosor je ustanovila da je riječ o nezapamćenoj tragediji i izrazila sućut obiteljima poginulih. Nakon toga obišla je i samo mjesto nesreće, a potom je napustila Bjelovar.

"Puknulo je kao da je rat"

Prva susjeda koja živi u kući uz dom Antonija Tomaz (65) kazala je za 24sata da je nešto poslije 13 sati čula strahovit prasak koji ju je gotovo bacio na pod. U prvi je trenutak pomislila da je netko ispalio granatu.

– Puknulo je kao da je rat, no ubrzo sam vidjela da gori susjedina kuća u kojoj su smješteni stariji ljudi. Ne daj Bože da se nešto slično ponovi – kazala je prestravljena žena.

Komentara 52

Avatar mliniški
mliniški
16:35 07.10.2011.

U takovim domovima sigurno neće biti smješteni Rojs i Jezerinec. Jaci bi bilo bolje da za buduću vladu napravi plan za izgradnju staračkih domova gdje bi se smjestila sirotinja.

MM
Mini Me
16:35 07.10.2011.

U trenutku izbijanja požara u domu je bilo 20-osoba!!!Koliko od njih su štičenici??,U ovoj kućici??

KF
kfuntak
17:41 07.10.2011.

16 osoba ozlijeđeno u kući na slici gore??? Minimalno 16 osoba je bilo zbrinuto u obiteljskoj kući / staračkom domu te veličine???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije