Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bjelovar 10. listopada (ne) ugošćuje turbofolkere

folk
Dami Špehar/VLM
02.10.2009.
u 17:22

Održavanje megaspektakla još je u zraku. No, sve mi miriše na spletku, što ću riješiti s gradonačelnikom – kaže organizator Mario Cindori

Dok se sramežljivo sluša iza zatvorenih vrata pojedinih kafića, istočnjački turbofolk na velika bi vrata mogao ući u Bjelovar. Za 10. listopada najavljen je pop-folk megaspektakl s četrdesetak izvođača, među kojima Olja Karleuša, Sandra Afrika, Stoja, Goga Filipović, Slađa, Viki, Mile Kitić, Dejan Matić, Sejo Kalač, ali i bugarska zvijezda Anelya.

Snažan otpor
No, uoči koncerta podignula se velika prašina i pruža se snažan otpor. Ponajprije su protiv toga branitelji, pa je održavanje megaspektakla pod velikim upitnikom. Prvotno je krivo protumačeno da iza koncerta stoji Rukometni klub, kojemu je organizator, tvrtka “M production” iz Varaždina, zajamčio dio prihoda.

Najčvršće je uporište za otkazivanje folk-parade kvar u Školsko-sportskoj dvorani. – Pokvarene su električne instalacije, a kako ih ne bismo mogli sanirati do tog datuma, morali smo otkazati termin, a organizatoru stojimo na raspolaganju za neki drugi datum – kaže Ljerko Ožegović, direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima.

– Naše je stajalište da je to sramotno za grad Bjelovar. To je upereno protiv civilizacije i našeg kršćanskog okružja. Stoga na sastanku Koordinacije udruga nećemo tražiti prosvjed, već ćemo inzistirati da uđemo u dvoranu i rastjeramo ih – odlučan je Jozo Trogrlić, predsjednik bjelovarskoga ogranka Udruge dragovoljaca i veterana RH.

Karlo Varjačić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, za sljedeći tjedan najavljuje sastanak, te poručuje da je poražavajuće što se Thompsonu brani nastup u Hrvatskoj, a s druge strane otvaraju vrata turbofolku. U Hvidri također najavljuju sastanak te u UHDDR-u, čiji predsjednik Stipe Šola iznosi osobni stav da oni koji nešto osjećaju neće ići na koncert. Sve te popratnje postupke, kaže, drži velikom besplatnom promidžbom, kakva se dogodila i u slučaju Lepe Brene.

Miriše na spletku
– Previše smo novca uložili u projekt da bi nas se tako vuklo za nos. U pozadini je nedvojbeno spletkarenje, a na sastanku s gradonačelnikom, koji smo taržili, riješt ćemo cijeli slučaj – odlučan je Mario Cindori, direktor “M productiona”.

Ipak, Večernji neslužbeno doznaje kako se danas Cindori već javio bjelovarakom odvjetniku Vladimiru Gredelju zbog možebitne tužbe.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar dragovoljac91
dragovoljac91
19:29 02.10.2009.

gospodo večernjakovci, ostavio sam već tri komentara na objavu ovog članka, ali ga ne vidim. Očito da i vi volite tubofolk.

BO
borc
19:56 02.10.2009.

Žalosno je kada moramo represijama i budalastim razlozima suzbijati cajke.Stid nas je da priznamo ono što uistinu jesmo?Što da me smeta ako se u mome gradu u nekoj birtiji dere neka ceca i sl.Prošlo je vrjeme jednoumlja,kapitalizam i lova su u igri a to ce morati jednog dana utuviti u glavu i najtvrdokorniji branioci imaginarne hrvatske kulture.

OB
-obrisani-
19:21 02.10.2009.

domobrani se bune zato što su najbolji turbofolkeri Srpski primerci , inače takvu glazbu rado slušaju ali samo kad je sviraju Hrvati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije