Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balon spasa

Bjelolasica već za Božić otvara vrata turistima i sportašima

'30.03.2011. Ogulin, Bjelolasica - Dva mjeseca nakon sto je u velikom pozaru unistena glavna zgrada Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, u mjestu je sve zamrlo. Objekt stoji, radnici su bez posla
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
23.11.2011.
u 09:00

Na zgarištu, koje se raščišćava, bit će postavljen šator koji može primiti 200 ljudi. Apartmanski dio nije progutala vatra

Još prošli tjedan središnja zgrada Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica bila je veliko zgarište, no već za Božić Club Adriatic, državna tvrtka kojoj je i formalno povjereno upravljanje tim sportsko-turističkim biserom, planira svečano otvoriti vrata kompleksa za turiste i skijaše.

Sanacija kotlovnice

To će se, kako najavljuje direktor Cluba Adriatic Ivica Prevolšek, postići zahvaljujući već započetim aktivnostima. Kupljen je, naime, veliki šator, koji može primiti 200 ljudi, a koji bi trebao biti postavljen na izgorenoj lokaciji, čije je čišćenje i zapravo potpuno uklanjanje tog dijela objekta u tijeku. Vatrena stihija nije, naime, progutala i apartmanski dio, već upravni dio zgrade, recepciju, kuhinju i restoran, sanitarni dio, dvoranu za fitness i kotlovnicu. Šatorom bi se osiguralo prostor za kuhinju, restoran i aperitiv-bar, dok bi u iduća dva tjedna trebala biti dovršena i sanacija kotlovnice, čime se osigurava grijanje smještajnih kapaciteta.

Velika žičara u sklopu tog sportskog centra ove sezone još neće biti u funkciji, no intenzivno se priprema otvaranje malog skijališta Tintilinić. Do polovice prosinca na toj bi lokaciji trebala bi biti već instalirana nova žičara, a Club Adriatic kupio je tri topa za zasnježivanje i postavit će se nova rasvjeta po standardima za noćno skijanje.

Obnova predugo stajala

– Nažalost, dok Agencija za upravljanje državnom imovinom nije preuzela ovaj kompleks, na obnovi se nije radilo ništa. Čak ni od petnaestak milijuna kuna sredstava koja je Croatia osiguranje isplatila još u ožujku nije ni pokrenuto čišćenje izgorenog objekta – kaže Prevolšek, obrazlažući kako je stoga nužno bilo najprije poduzeti promjene u upravi tvrtke, koja više nije u Zagrebu i koju sada vodi Željko Lipoščak iz Ogulina.

Club Adriatic inicirao je i izradu plana za novi hotel na mjestu hotela uništenog požarom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije