Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rektor se požalio

Bjeliš od Josipovića traži sastanak zbog "pritiska na Sveučilište"

\'unutrasnja....zagreb.....23.04.2009.  Sveuciliste, pravni fakultet - Rektor  Aleksa Bjelis, Radovan Fuks, ministar Dragan Primorac, press konferencija za novinare     Photo: Marko Lukunic/Vecernji l
PIXSELL
18.06.2011.
u 09:56

Povod za slanje pisma je politički i medijski pritisak s kojim se posljednjih nekoliko mjeseci suočava Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš uputio je pismo predsjedniku Ivi Josipoviću kojeg je zamolio za hitan sastanak "zbog atmosfere koja je stvorena proteklih tjedana".

Kako se navodi u priopćenju objavljenog na stranicama Sveučilišta u Zagrebu, povod za slanje pisma je politički i medijski pritisak s kojim se posljednjih nekoliko mjeseci suočava Sveučilište u Zagrebu nakon što su se sveučilišna tijela i pripadnici akademske zajednice usudili javno kritizirati nacrte prijedloga Zakona o sveučilištu, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o znanstvenoj djelatnosti te način njihove pripreme. Zbog iznošenja argumentirane kritike na nacrte zakona hrvatska sveučilišna zajednica, posebno Sveučilište u Zagrebu, izloženi su diskreditaciji koja je nespojiva s vrijednostima pravednog, otvorenog i demokratskog društva, ističe se u priopćenju.

Kopija pisma poslana je i premijerki Jadranki Kosor.

Komentara 9

BA
BandaZG
11:05 18.06.2011.

Sve je jasno. Tko bi htio da mu dekan fakulteta bude Bandić ili Kerum, što novi zakon omogućava.

OB
-obrisani-
13:09 18.06.2011.

Oziris, naravno da će članovi akademske zajednice poštivati hrvatske zakone. Srećom, te zakone uskoro neće pisati HDZ. Inače, kako to da – ako si legalist – nisi osudio nasilje protiv homoseksualaca u Splitu, iako su njime kršeni ne samo zakoni RH nego i USTAV (članci 39. i 42.)? Uzgred, „hrvatskim“ se piše malim slovom. Jesi li zbog svoje nepismenosti ljubomoran na profesore?

OB
-obrisani-
11:53 18.06.2011.

Aleksa i činovnici \"akademske zajednice\" morat će se pokoravati Hrvatskim zakonima, protiv uzurpacije sveučilišta od strane grupa nesklonih hrvatskom nacionalnom biću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije