Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S POSTAJE VLAKA

Bizarna krađa u Njemačkoj: Netko odnio kutiju s doniranim matičnim stanicama

ISRAEL-RECHOVOT-STEM CELL-HUMAN EMBRYO-ARTIFICIAL MODEL
Foto: GIL COHEN MAGEN/XINHUA
1/3
15.11.2023.
u 11:23

Gotovo potpuno prazna transportna kutija na kraju je pronađena na istočnom ulazu u postaju. U njoj su ostale dvije epruvete s krvlju, no odnesene su sve vrećice s matičnim stanicama

Bizarna i besmislena krađa s potencijalno ozbiljnim posljedicama dogodila se u ponedjeljak na glavnome željezničkom kolodvoru u Duisburgu kada je lopov ukrao transportnu kutiju s doniranim matičnim stanicama. U ponedjeljak navečer je iz vlaka Intercity Expressa 129, koji prometuje između nizozemskog Arnhema i njemačkog grada Duisburga ukradena rashladna kutija s doniranim matičnim stanicama.

U vagon je oko 18.30 sjeo Francuz (59) zadužen za transport matičnih stanica, no kad je vlak stao na postaji u Duisburgu pokraj njega je prošao nepoznat muškarac i iznenada dograbio transportni hladnjak. Francuz je odmah prijavio krađu saveznoj policijskoj postaji u Duisburgu pa su se u potragu uključile i državna i savezna njemačka policija.  Istodobno su analizirane snimke nadzornih kamera na kojima se vidi lopov koji odnosi kutiju. 

"Detektivi u civilu otprije poznaju muškarca po krađama i uspjeli su ga identificirati. Premda znaju njegovo ime potraga za osumnjičenikom zasad je neuspješna", kazala je policija.  Krađa je potpuno besmislena jer počinitelj ne može ništa s matičnim stanicama, rekli su iz policije, dodavši da je pokrenuta kriminalistička obrada zbog krađe.

Gotovo potpuno prazna transportna kutija na kraju je pronađena na istočnom ulazu u postaju. U njoj su ostale dvije epruvete s krvlju, no odnesene su sve vrećice s matičnim stanicama.

POVEZANI ČLANCI:

Terapijom matičnim stanicama u većini slučajeva liječe se pacijenti koji boluju od nekog oblika raka krvi. Za većinu bolesne djece i odraslih takva je donacija posljednja nada za ozdravljenje.

>> VIDEO I Hrvatska ide prema zabrani energetskog pića poznatih YouTubera, Beroš: Imamo sastanak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije