Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnesena optužnica

'Bivši supružnici Šelebaj-Čuljak trošili od 20 do 40 tisuća € tjedno'

dijana čuljak,vladimir šelebaj sellier
Filip Brala/PIXSELL
28.08.2013.
u 19:10

Tužiteljstvo je zaključilo da su bivši supružnici Šelebaj-Čuljak živjeli znatno iznad svojih mogućnosti, a prema iskazima svjedoka, trošili su između 20.000 i 40.000 eura tjedno

Dijana Čuljak, nekad velika televizijska zvijezda HTV-a, i službeno je postala jedna od optuženih u aferi Core media. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ovih je dana i nju dodalo na popis optuženika u toj aferi podnijevši optužnicu protiv nje te njezina bivšeg supruga Vladimira Šelebaja Selliera, Vlade Bućana, Igora Šumakovića, Marija Cikača i Tončeka Mandića.

Ime D. Čuljak na popisu optuženika našlo se nakon što je ŽDO u veljači ove godine proširilo istragu i na nju tereteći je da je s bivšim suprugom, kao tajni suosnivač poduzeća Core media, iz tog poduzeća putem drugih društava, a na osnovi fiktivnog poslovanja izvukla oko 22,9 milijuna kuna.

>> Dijana Čuljak puštena iz Remetinca nakon tri mjeseca

Traže da vrate sav novac

Ako budu osuđeni, ŽDO traži da nekadašnji supružnici Šelebaj-Čuljak, a sada ljuti protivnici koji su prljavo rublje svog bračnog života mjesecima razvlačili po medijima, taj iznos od gotovo 23 milijuna kuna vrate u jednakim omjerima budući je riječ o protupravno stečenoj imovinskoj koristi.

Osim za zloporabu u gospodarskom poslovanju, nekadašnja TV zvijezda tereti se i za navođenje svjedoka na davanje lažnog iskaza. Konkretnije radi se o pritisku na Gorana Šarića, koji se svojevremeno i sam našao pod istragom, nakon što je prije nekoliko godina Edvin Softić podnio kaznenu prijavu protiv supružnika Šelebaj-Čuljak, upravo zbog Core medije. Prema Šarićevu iskazu još su onda supružnici Šelebaj od njega su tražili da ne kaže sve što zna o ulozi D. Čuljak u Core mediji, a sličan zahtjev D. Čuljak je ponovila i nakon što je na nju proširena istraga u veljači ove godine.

Osim Šarićeva iskaza, D. Čuljak u tom djelu optužnice terete i tajno snimljeni telefonski razgovori budući je ona u to vrijeme bila pod policijskim nadzorom. Istražitelji su tako, osim SMS-ova koje je D. Čuljak preko posrednika slala Šariću tražeći da se nađu na kavi, zabilježili i njezin sastanak s njim u jednom zagrebačkom kafiću koji je trajao 23 minute. Prema navodima optužnice D. Čuljak tada je od Šarića zatražila da ne svjedoči kako je ona jedan od tajnih osnivača Core medije i da sa Šelebajem dobit dijeli popola.

Poruke preko posrednika

Zauzvrat mu je obećala da će njezina sestra, koja je bila i bivša Šarićeva djevojka, u predmetu koji se protiv njega vodi svjedočiti u njegovu korist. D. Čuljak zanijekala je te optužbe, no u prilog joj ne idu iskazi svjedoka koji su iskazivali da je Šariću, nakon što joj se on poslije sastanka u veljači 2013. nije javljao, preko njegovih poznanika poručivala da će mu se “naj... majke”.

Iako su supružnici Šelebaj-Čuljak u obranama tvrdili da se nisu okoristili novcem iz Core medije, tužiteljstvo je usporedbom njihovih prihoda i rashoda došlo do podatka da su trošili znatno više no što su zarađivali. Konkretnije, prema iskazima svjedoka, trošili su između 20.000 i 40.000 eura tjedno.

>> Čuljak promijenila praksu: Srušila pregradu za djecu pritvorenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije