Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskok u parku

Bivši šef Plitvica u USKOK-u o kriminalnim radnjama D. Milinovića

Darko Milinović (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
Autori: ivi/VLM, mzr
11.06.2012.
u 19:57

Perica navodi da je istražiteljima u Rijeci četiri sata otkrivao sve što zna o kriminalu na Plitvicama i imovini Darka Milinovića

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, gdje su ga, tvrdi, pozvali istražitelji nakon što je prošlog tjedna uputio otvoreno pismo bivšem ministru Darku Milinoviću u kojem ga optužuje za kriminal u Nacionalom parku gdje je postavio “svog” čovjeka Branislava Šutića, a postavlja i pitanja o Milinovićevoj imovini.

“Dragi Dado, objasni javnosti zašto si dozvolio svome pulenu Šutiću da izvansudski izvrši nagodbu s Exportdrvom Zagreb o odšteti od 22 milijuna kuna, a on je isplatio 36 milijuna, iako nisu tražili kamatu. O tome postoje dokumenti. Zašto si dozvolio nagodbu s Ivanom Čopom, vlasnikom Gacka gradnje? Riječ je o 420.000, a Šutić je isplatio 1,8 milijuna kuna. Sve to mi nisi dao u nalog da izvršim s pozitivnim ishodom za ustanovu, već si čekao Šutića” – samo je dio pisma koje zanima istražitelje.

– U USKOK-u sam odgovarao četiri sata, objašnjavao sve što znam, od točke do točke – kaže Perica kojeg je, kako tvrdi, Milinović smijenio da bi postavio Šutića, iako on nije imao uvjete. To je i dokazano na sudu pa je Šutić dao ostavku.

Milinović nam je komentirao da su sve to laži i insinuacije.

– Javnost ima pravo znati za moju imovinu, a za ostalo neka institucije rade svoj posao. Dok sam bio na čelu Upravnog vijeća NP-a, radilo se po zakonu. Po statutu ravnatelj je odgovoran za ekonomsko i materijalno poslovanje Parka – poručio je Milinović.

Komentara 48

Avatar pupoljak
pupoljak
20:19 11.06.2012.

Ma 'ajde!!! Dado da se bavio kriminalnim radnjama?

Avatar pupoljak
pupoljak
20:25 11.06.2012.

Heh, nije se Dado očitoval dal' mu je Sanader naredio da čini kriminalne radnje, a za koje on, naravno, pojma nije imal da su to što jesu.

Avatar madcap
madcap
20:14 11.06.2012.

Kako je ono rekao Milanović, prvo priča o poštenju pa onda "neka institucije rade svoj posao" i potom završi u Remetincu. I očito dobro je to primijetio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije