Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestalo žito

Bivši šef Đakovštine preminuo u pritvoru od infarkta

privođenje mije matića
Davor Javorović/PIXSELL
07.06.2010.
u 09:15

Obdukcijom u osječkoj bolnici utvrđeno je kako je preminuo prirodnom smrću, odnosno zbog začepljenja krvne žile srca.

OSIJEK - Bivši predsjednik Uprave posrnule Đakovštine Mijo Matić (62), koji je u veljači priveden zbog nestanka žita iz silosa đakovačke tvrtke, preminuo je u nedjelju oko 18.30 sati u osječkom zatvoru. Matić se toga popodneva šetao dvorištem zatvora. Vratio se u ćeliju gdje je počeo igrati šah. Nedugo nakon toga, samo se srušio. Odmah su pozvali hitnu pomoć, no nije mu bilo spasa.

Obdukcijom u osječkoj bolnici utvrđeno je kako je preminuo prirodnom smrću, odnosno zbog začepljenja krvne žile srca.

Podsjetimo, Mijo Matić i bivši član uprave Paško Gašpar pritvoreni su zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave. Teretilo ih se da su od siječnja prošle do 25. siječnja ove godine naložili da se žitarice u vlasništvu Republike Hrvatske te većeg broja fizičkih i pravnih osoba, koje su bile pohranjene u silosima Đakovštine, isporučuju radi mljevenja, prerade i prodaje na tržištu.

Tim su radnjama trgovačkom društvu, sumnjiči se, pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 22 milijuna kuna. Iz Županijskog državnog odvjetništva doznali smo kako se istraga protiv Matića obustavlja, dok će se protiv ostalih osumnjičenih i dalje voditi.

Ključne riječi

Komentara 7

AB
al bundy
10:38 07.06.2010.

da....i onda je crvenkapica pitala baku: bako bako a zasto ti imas tako velike zube? ...ne znam ste je gore...ovako ispricane bajke ili sto oni koji pricaju i smisljaju ovakve bajke smatraju da smo mi toliko glupi i naivni, pa se ne trude izmisliti nesto uvjerljivije...sucut obitelji...sad im je jako tesko,...bez zasstite i bez prijatelja...btw, prije nekoliko dana je bio strajk u osjeckom zatvoru zbog prenapucenosti i nepodnosljivih uvjeta boravka....to nikako nema veze sa srcanim udarom...

LO
lonili
11:16 07.06.2010.

Dobio je Miojo \"čarobnu\"pilulicu od koje se jako teško ili nikako ne priča, jer je vjerojatno puno njih bilona \"loncu\", pa nebi bilo pametno da se to zna. Sučut obitelji !

KC
kcbajka
12:15 08.06.2010.

\"Student nije zapalio žito\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije