Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Bivši šef baranjske policije osuđen zbog posuda za kuhanje

Nikola Pajčin
PIXSELL
06.09.2011.
u 13:59

Kriv je jer je uzeo zaplijenjeno posuđe iz skladišta PP Beli Manastir, a pravda se kako je mislio da je posuđe predviđeno za bacanje

OSIJEK - Zbog zaplijenjenog posuđa koje je uzeo iz policijskog skladišta i odnio kući, bivši načelnik PP Beli Manastir Nikola Pajčin (39) nepravomoćno je osuđen na 14 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

- Žrtva sam svoje nepromišljenosti i naivnosti. Nikada nisam koristio taj pribor, vukao sam ga sa sobom, prašina se nakupila na njemu, ma glupost, glupost – kazao je Pajčin na Županijskom sudu u Osijeku.

Pajčin je, prema optužnici, krajem listopada 2008. uzeo četiri posude za kuhanje Sterlingen te pozlaćeni pribor za jelo za 12 osoba, ukupne vrijednosti oko 2000 kuna. Riječ je o ekskluzivnoj marki pribora koji se koristi u njemačkim hotelima. Predmeti su to, inače, iz prijevare koju je još 2003. počinio jedan rumunjski državljanin. Potpisao je potom dopis kojim je Općinski sud u Belom Manastiru izvijestio kako je posuđe uništeno.

Bivši se šef baranjske policije na sudu branio kako mu je rečeno da je sporno posuđe ostalo još iz vremena Krajine te da ga se planira baciti. Tvrdi da tada, kao još uvijek relativno svježi načelnik, nije znao proceduru za postupanje sa zaplijenjenim predmetima. Činjenicu da je potpisao neistiniti dopis, objasnio je tvrdnjom kako nije ni gledao što u njemu piše.

- Načelnik policije nije smio ni pomisliti da može nešto uzeti i koristiti za sebe. On je bio najodgovornija osoba za zakonitost postupanja u postaji – istaknuo je, pak, u obrazloženju presude sudac Zvonko Vrban. Pajčina su, kako neslužbeno doznajemo, prijavili kolege, a na to su se odlučili kada je navodno po istom principu pokušao kući odnijeti prijenosno računalo.

Komentara 3

Avatar Grunf
Grunf
14:19 06.09.2011.

hehhehehehehee on uzme posuđe vrijedno cca 2000 kn i dobije 14 mjeseci zatvora, ovi ukrali milijarde i nikome ništa....... pouka je: ne isplati ti se krasti na malo

UT
utvara73
21:41 06.09.2011.

Pa taj stalno nešto u zabuni nosi doma, nije on jedini da samo znate koliko poneki policajci toga odnesu doma a da ne govorim da nekolicinu robe za koju se piše da je uništena prodaju kao osobnu imovinu...... neki su stvarno sretne ruke a za ovog jadnika mogu samo reći da će valjda u zatvoru sresti onu drugu stranu pravde

CZ
carlos_zg
13:23 09.09.2011.

A šta su našli mrcvariti jadnog načelnika? Pribor za jelo bi i tako završio u nekoj talionici..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije