Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkaz zbog plakata

Bivši ravnatelj tuži školu 
zbog političke diskriminacije

'Mihajlovic00_nnn_unu_201112'
''
22.11.2012.
u 13:55

Mihajlovićev odvjetnik traži i da se poništi izbor Mirjane Jermol za ravnateljicu jer je glasovala o vlastitom izboru!

Krešimir Mihajlović, bivši ravnatelj zagrebačke OŠ Petra Zrinskog koji je u veljači ove godine ostao bez posla zbog plakata generala Ante Gotovine i Mladena Markača postavljenih u predvorju škole, osim što tužbom traži povratak na radno mjesto, tužio je školu i za diskriminaciju zbog političkog uvjerenja. U Palači pravde u srijedu su saslušane članice Školskog odbora Ana Drakulić i Štefica Begović, koje su svjedočile o tome je li lani Školski odbor raspravljao o plakatima generala u predvorju škole te je li medijski napad na tadašnjeg ravnatelja Mihajlovića i školu zbog plakata utjecao na njihovo glasovanje pri izboru novog ravnatelja.

Obje su tvrdile da “situacija s plakatima” nije utjecala na njihovo odlučivanje o novom ravnatelju škole. No Mihajlovićev odvjetnik Berislav Živković u tužbi traži da se poništi odluka Školskog odbora kojom je za ravnateljicu škole u siječnju 2012. izabrana Mirjana Jermol, koja nije imala položeni stručni ispit za VSS, da se raspiše novi natječaj za ravnatelja i utvrdi da je Mihajlović bio diskriminiran zbog političkog uvjerenja. Živković u tužbi napominje da je Jermol tada kao predsjednica Školskog odbora, koji bira ravnatelja, glasovala o vlastitom izboru za ravnateljicu!

>>'Imao sam slom živaca jer mi djeca gladuju, ali bio sam u pravu!'

Komentara 15

3S
3000 sa zaprekama
16:12 22.11.2012.

Ja se stalno ponavljam.Shvatite da su ravnatelji škola politički poltroni. Oni, da bi zadržali svoje položaje, samo izvršavaju volju njihovih političkih mentora. Ni jedan ravnatelj, koji je "smijenjen" nije ostao bez posla (barem koje jaznam a promijenio sam ih oko 10). Ne vjerujem da je ovaj baš takva žrtva. Htio je biti ravnatelj cijeli život a upravo ti vječni ravnatelji su leglo nepotizma i korupcije. Uostalom u cijeloj priči mi nešto "sm..di". Mislim da je ovaj ravnatelj, da bi se dodvorio svojim političkim mentorima, htio biti veći "Papa od Pape". A u svezi naših generala, bitno da su oni oslobođeni velikosrpskih baljezgarija i konstrukcija.

AR
arjavas
16:48 22.11.2012.

U prostorijama javnih ustanova mjesto je samo službenim obilježjima RH , kao što su grb i zastava. Fotografije političara , političke poruke i sl nemaju mjesta u javnimustanovama pa ni u školama. Druga je stvar ako te ustanove nose ime ime nekog zaslužnog građanina. Direktor ove škole mogao je na različite načine , kroz održavanje satova povijesti , posjetima na mjesta značajnih za domovinski rat i ostalo učenicima približiti značaj domovinskog rata , i njegovih učesnika.

DC
dendy.ch
15:22 22.11.2012.

22.11.2012. u 14:49h Point_of_view je napisao/la: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Koga briga za veleposlanicima iz EU , kada smo ih 1991god molili i apelirali da nam pomognu , oni nam tada udrili sankcije na uvoz oruzja da se nemožemo braniti kada je Hrvatskaraniti kada je Hrvatska gorila ! Prije 6-7 godina Libija naručila 15-20 patrolnih brodova od Hrvatske , a Eu napravili pritisak na Hrvatsku da nebi slučajno napravili te brodove , da bi nakraju Francuska napravila te brodove , toliko o toj EU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije