Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud mu dao za pravo

Bivši ravnatelj: Šutić već četiri godine protuzakonito vodi Plitvice

\'UNU, plitvice, 120809.jpg. Branislav Sutic ravnatelj NP PLitvicka jezera Snimio MARKO CULJAT, Vecernji list\'
Marko Čuljat/PIXSELL
23.04.2012.
u 11:00

Odluku o imenovanju Šutića sud je poništio lani u kolovozu pa Perica pita zašto je sudsko rješenje dosad stajalo u ladicama

Presudom Upravnoga suda od 27. kolovoza 2011. poništena je odluka Ministarstva kulture otprije četiri godine kojom se Branislav Šutić imenuje ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera. Tužbu je prije četiri godine podnio bivši ravnatelj Borislav Perica, uvjeren u nezakonitost natječaja i imenovanja.

Odluka je poništena iz tri razloga. Prvo, nije poštovan rok od objave natječaja do imenovanja, koji je 60 dana, a ne 33 koliko je trajao sporni natječaj. Drugo, "protukandidati nisu primili odluku o imenovanju te dobili pravo pregleda natječajne dokumentacije", a novoizabrani ravnatelj "nije ispunjavao uvjete natječaja u pogledu traženog usmjerenja i radnog iskustva", kaže se u presudi Upravnog suda. Usto nije obrazložena odluka iz koje bi bilo vidljivo koji su razlozi imenovanja, što je propisano Zakonom o općem upravom postupku te su "prekršena pravila postupka što je imalo utjecaja na zakonitost osporavanog rješenja", zaključuje se u presudi.

B. Perica kaže da je rješenje o presudi dobio gotovo šest mjeseci nakon što je donesena i kako mu nije jasno u čijoj ladici je zapela. Ravnatelj Plitvičkih jezera bio je od 2004. do 2008. kada se ponovno javio na novi natječaj. U međuvremenu s mjesta predsjednika Upravnog odbora Plitvičkih jezera odlazi Darko Milinović, tadašnji ministar zdravstva, a dolazi Branislav Šutić. Ubrzo se taj natječaj poništava, raspisuje novi kojim Šutić postaje ravnatelj, a istoga dana razrješuje ga se s dužnosti predsjednika Upravnoga vijeća, kaže Perica. Tvrdi i da je kao diplomirani ekonomist za hotelijerstvo i ugostiteljstvo sa 30 godina staža u vodstvu jedini zadovoljavao uvjete natječaja na koji se javilo pet kandidata.

– Šutić je protuzakoniti ravnatelj, njegove su odluke protupravne. Ovo je poruka svima da se politički klijentelizam vraća kao bumerang – kaže Perica.

Sam Šutić, pak, kaže da nema informacija o presudi pa mu je teško komentirati jer, tvrdi, rješenje presude nije dobio. U Ministarstvu zaštite okoliša neće ništa komentirati "do pisanog primitka otpravka s Upravnog suda".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije