Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

Bivši radnici Đakovštine otvorili "Vladin logor" i ogradili se žicom

đakovština (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/12
11.10.2011.
u 14:25

Danonoćno će dežurati do ispunjenja svojih zahtjeva – cjelokupne isplate otpremnine od oko 26 milijuna kuna.

Oko stotinu bivših radnika Đakovštine stiglo je pred ulaz u svoju nekadašnju tvrtku. Tamo će drugi put danonoćno dežurati sve do ispunjenja svojih zahtjeva – cjelokupne isplate otpremnine u iznosu oko 26 milijuna kuna. Podigli su vojni šator i ogradili se bodljikavom žicom, a na ulaz istaknuli natpis "Vladin logor". Ogorčeni su, kažu, jer ih je izmanipulirala i izigrala hrvatska Vlada.

– Podržavamo mirne prosvjede za ostvarivanje svojih prava. Sve će biti mirno i dostojanstvo, ali postoje i neke druge metode o kojima smo razgovarali. Ostajemo ovdje dok nam novac ne budu uplaćen na račun – poručio je Stjepan Ljubej uime Koordinacije bivših zaposlenika Đakovštine.

Podršku radnicima iza bodljikave žice dao je i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

– Jadranka Kosor u ponedjeljak dolazi otvoriti studentski dom u Đakovo pa je pozivam da svrati i ovamo. Vlada jedina može riješiti ovaj problem – poručio je Vinković.

Radnici će prosvjedovati ispred ulaza u svoju bivšu tvrtku danonoćno. Tijekom noći podijelit će se u grupe i dežurati.

Ključne riječi

Komentara 60

PK
puši kurac
14:47 11.10.2011.

!izigrani od strane hrvatske vlade\" uzmite broj!!

Avatar WindFucker
WindFucker
15:09 11.10.2011.

Točno Sir Olivere... Mico, di si? Tražim te još od Romah d.o.o. i tvojih palačinki...

AA
aabbcc
19:03 11.10.2011.

. Ovi na slici ko zadnji spomenik nekadasnjoj RADNICKOJ KLASI RH. Ovo mi vise lici na Logor PENZIONERA, nego radnicke klase sto ce sutra da nam zemlju radi i GRADI !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije