Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo da ne bi platio

Bivši kadet bijegom u BiH izbjegao plaćanje duga MORH-u

morh (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
24.10.2012.
u 09:02

Nakon raskida ugovora s MORH-om Rade A. preuzeo je obvezu povrata troškova školovanja s kamatama, no kako nije vraćao traženi iznos, MORH je podnio tužbu koju je sud nekoliko puta bezuspješno pokušao uručiti

Bivši kadet Oružanih snaga RH Rade A. (22) iz okolice Trilja dužan je Ministarstvu obrane u sljedećih 15 dana vratiti 16.637 kuna uz pripadajuću kamatu od 14 posto godišnje. Presudio je tako Općinski sud u Sinju, a Slobodna Dalmacija navodi da je Rade A. obvezan i nadoknaditi dvije tisuće kuna parničnih troškova.

Rade je s MORH-om u rujnu 2009. godine sklopio ugovor o stipendiranju, no on je raskinut 20. travnja 2010. godine jer bivši kadet nije ispunio obveze preuzete ugovorom. Nakon raskida Rade je preuzeo obvezu povrata troškova školovanja s kamatama, no kako nije vraćao traženi iznos, MORH je podnio tužbu koju je sud nekoliko puta bezuspješno pokušao uručiti. Tada je utvrđeno da se mladić odselio u BiH, a sinjski sud bio je prisiljen donijeti presudu bez njegove prisutnosti.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

>>MORH dobio 30 milijuna kn za rezervne dijelove

Ključne riječi

Komentara 23

MI
mightymraz
10:06 24.10.2012.

Kaj mi sada minus dajete. To je istina. Ja nemam nista protiv bosanac ili bilo koga drugoga. Imam protiv toga da se ljudi ne ponasaju odgovorno. Ako si duzan plati. Ugovor je bio jasan, on ga nije postivao. Ali on on ima back up plan i eto izvuce se. To nije posteno nikako!

DU
Deleted user
10:21 24.10.2012.

24.10.2012. u 10:06h mightymraz je napisao/la: Kaj mi sada minus dajete. /* */ Nisam ti dao minus ali hoću, a evo i zašto: 1. U tekstu se nigdje ne spominje dvojno državljanstvo pa si ga ti izmislio, zašto? 2. UU tekstu piše da je momak rođen u Trilju dakle pretpostaviti je da je Hrvat, Dalmatinac a ti spominješe Bosance i Hercegovce, Zašto, zato što je prebjegao u Bosnu? 3. U svom drugom postu spominješ kako nemaš ništa protiv Bosanaca i ostalih a evidentno je da lažeš, Zašto, sramiš li se svog rasizma? P.S. Trebao bi znati da lopovluk nema ni vjeru ni naciju ni državu.

VE
velikazmija
09:16 24.10.2012.

ovde rovare kradu dilaju ucijenjuju i kad zagusti odšeću doma od kud su došli samo puno puno bogatiji kad će tome kraj--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije