Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NENAD MATIĆ

Bivši HSS-ovac postavio Grbinu četiri pitanja o Beljaku, spominje UDBA-u, Thompsona, Bleiburg i Oluju

Nenad Matić i Krešo Beljak
Foto: Pixsell
1/8
11.04.2024.
u 13:00

Nenad Matić, bivši HSS-ovac, već niz godina vodi Zelenu listu, s kojom na ovim izborima nastupa kao koalicijski partner Domovinskog pokreta. On sam je 3. na listi u 2. izbornoj jedinici.

Nenad Matić, predsjednik Zelene liste i kandidat za Hrvatski sabor u II. izbornoj jedinici na listi koalicije Domovinskog pokreta, uputio je otvoreno pismo šefu SDP-a Peđi Grbinu i predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, kojega je oslovio kao onoga koji se "predstavlja kao kandidat za predsjednika Vlade RH".

"Vaš koncept Treće Republike je neprihvatljiv svim domoljubima jer mi imamo samo jednu Republiku Hrvatsku koju volimo i u kojoj živimo. Također u koaliciji imate partnera koji je apsolutno neprihvatljivo u demokratskom svijetu sve protukandidate izbacivao iz stranke da bi sačuvao svoju poziciju", piše Nenad Matić, koji je niz godina bio dio Hrvatske seljačke stranke (HSS), no 2017. je suspendiram odlukom predsjednika te stranke Kreše Beljaka, koji se sada nalazi u SDP-ovoj velikoj koaliciji Rijeke pravde.

Postavio je potom šef Zelene liste Grbinu i Milanoviću četiri pitanja, a sva se tiču upravo Kreše Beljaka. "Mislite li kao i Vaš koalicijski partner Krešo Beljak da je UDBA ubila nedovoljno ljudi jer se vidi tko je uzrokovao ratove od 1991. do 1999.? Mislite li kao i Vaš koalicijski partner Krešo Beljak: 'Ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja'? Mislite li kao i Vaš koalicijski partner Krešo Beljak da je Marko Perković Thompson 'smeće fašističko'? Vjerujete li kao i Vaš koalicijski partner Krešo Beljak u bratstvo i jedinstvo sa Srbima?" navodi Matić.

Zamolio je potom još jednom Grbina i predsjednika Milanovića, koji nakon parlamentarnih izbora pretendira na premijersku poziciju, da mu odgovori na pitanja. "Molim Vas da javno odgovorite na ova pitanja kako bi svi glasači jasno razumjeli Vaša stajališta o navedenim pitanjima", zaključuje Matić u svojemu otvorenom pismu.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Nenad Matić već niz godina vodi Zelenu listu, s kojom na ovim izborima nastupa kao koalicijski partner Domovinskog pokreta. On sam je 3. na listi u 2. izbornoj jedinici, a nekoć su Matić i njegova Zelena lista surađivali dobro s Milanom Bandićem u Zagrebačkoj skupštini. Matić je i 2020. išao na izbore s Domovinskim pokretom. Više o tome čitajte ovdje.

FOTO Živa atmosfera na skupu Domovinskog pokreta: Brojne zastave, ima i oznaka HOS-a, stigli i tamburaši

Nenad Matić i Krešo Beljak
1/30

 

Komentara 1

NI
Ninica
15:56 11.04.2024.

Ovaj Beljak zaista nije za biti u javnosti, sam ne bi ništa ni osvojio, a ovi čelnici SDP-a ga guraju na njihove liste i to visoko. Ja da sam aktivan član SDP-a, da doprinosim istom a da me izguravaju neke sumnjive i istrošene face iz drugih stranaka ala Beljak, Taritaš, Čačić ja bih glasala protiv njih, da ih kaznim,da razmisle malo o novim i svježim snagama, da razmisle o svojim članovima koji možda žele nešto pozitivno pridonijeti a ne davati mjesta foteljašima koji su već pokazali da i nisu nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije