Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malverzacije

Bivši dekan Ekonomskog fakulteta Tipurić svjedoči o aferi Spice

'29.06.2009., Zagreb - Dodijela nagrada Zlatna bilanca najuspjesnijim hrvatskim tvrtkama. Darko Tipuric, clan Ekonomskog vijeca, dekan Ekonomskog fakulteta. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
04.12.2011.
u 09:00

Darko Tipurić pružao je brojne konzultantske usluge Podravci, a za članstvo u nadzornom odboru dobivao je i naknadu od osam tisuća kuna svakih mjesec dana.

Bivši kontroverzni dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić sutra bi se trebao pojaviti na Županijskom sudu kao svjedok u nastavku suđenja osmorici optuženih za malverzacije dionicama Podravke, na čelu s Damirom Polančecom, bivšim potpredsjednikom Vlade.

Tipurić je inače član nadzornog odbora Podravke, a za osmogodišnjeg mandata Darka Marinca, bivšeg predsjednika Podravkine uprave, jednog od optuženika za štetu od 401 milijun kuna koprivničkoj prehrambenoj tvrtki, pružao joj je konzultantske usluge. Marinac je tijekom rukovođenja najvećom prehrambenom tvrtkom u nas, koliko je poznato, konzultantima i lobistima isplatio oko 100 milijuna kuna. Tipurić je uz to dobivao i mjesečno oko osam tisuća kuna naknade za članstvo u nadzornom odboru, a na sjednicama se gotovo nije ni pojavljivao, što je pak izazivalo veliki bijes među menadžerima koji su ostali u tvrtki, nakon što su u jesen 2008. godine iza zatvorske brave završila šestorica.

Tijekom Tipurićeva vođenja Ekonomskog fakulteta, ondje se provodila edukacija za članove nadzornih i upravnih odbora. Program škole bio je ustrojen u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu i Udrugom HUCNO, a kasnije je taj program bio izbačen s fakulteta nakon što je Tipurić razriješen dužnosti dekana.

Komentara 14

OB
-obrisani-
09:21 04.12.2011.

Zatvore treba privatizirati,.....a ja prodajem sve, firmu, kucu, stan,.....sve i ulazem u zatvore. Ako treba osobno cu se zaposliti u zatvoru samo da pitam ove kriminalce zasto su zemlju unistili?

Avatar Ledeni
Ledeni
09:16 04.12.2011.

Kojih neviđenih razmjera. Obična seoska varalica.

DK
dkatica2
09:03 04.12.2011.

muljator neviđenih razmjera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije