Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera prisluškivanje

Bivši agent Stasija: Ono što smo mi radili je dječja igra za NSA

'Protesters in support of Edward Snowden, a contractor at the National Security Agency (NSA), chant slogans before marching to U.S. Consulate in Hong Kong in this June 13, 2013 file photo. Snowden lef
'© Bobby Yip / Reuters'
06.07.2013.
u 15:20

Gotthold Schramm (77) je Snowdena prozvao herojem i odbacio je optužbe za špijunažu na osnovu kojih ga Washington sada goni preko cijelog svijeta

Jedan bivši dugogodišnji agent Stasija, tajne službe Istočne Njemačke, javno je podržao Amerikanca Edwarda Snowdena i pohvalio njegov pomoć u razotkrivanju afere špijuniranja.

Gotthold Schramm (77) je Snowdena prozvao herojem i odbacio je optužbe za špijunažu na osnovu kojih ga Washington sada goni preko cijelog svijeta i nastoji čim prije uhititi.

Afera prisluškivanja izazvala je velike kritike Europske unije spram SAD-a, a posebice u Njemačkoj.

- To što smo mi radili u naše doba je dječja igra prema ovog prisluškivanju i nadgledanju koje provodi NSA danas, ustvrdio je Schramm, te dodao da je naivno vjerovati da netko tko ima toliko tehnološku moć neće i koristiti svoje prednosti za nadgledanje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije