Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"prokletstvo\"

Bivša supruga R. F. Kennedyja mlađeg pronađena mrtva

mary kennedy (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.05.2012.
u 08:34

Iako uzrok smrti nije poznat, neslužbeno se doznaje da se 52-godišnjakinja objesila, a nekoliko se puta sukobljavala s policijom zbog zloporabe droga i alkohola

Mary Kennedy (52), bivša supruga Roberta F. Kennedyja mlađeg, sina senatora Roberta F. Kennedyja i nećaka Johna F. Kennedyja, pronađena je mrtva u svom domu u Bedfordu u američkoj državi New York. Iako uzrok smrti nije poznat, neslužbeno se doznaje da se 52-godišnjakinja objesila, javlja BBC.

Arhitektica Mary Kennedy i odvjetnik Robert F. Kennedy vjenčali su se 1994. i u braku proveli 16 godina. Zajedno imaju četvero djece, a Mary je nekoliko puta imala problema sa zakonom zbog zloporabe droga i alkohola, a u vrijeme razvoda dva je puta uhićena zbog vožnje pod utjecajem opojnih sredstava.

Nastavlja se "prokletstvo Kennedyjevih", nagađaju američki mediji, jer poznavajući povijest uvažene obitelji, "teško je biti Kennedy, bilo izravno ili ne", tvrdi za CNN Laurence Leamer, pisac biografije o Kennedyjevima.

– Dobivši to prezime, odmah postajete zvijezda, pridaje vam se velika pozornost, imate brojne obaveze, a od vas se očekuje da postignete velike uspjehe u životu. Sve to jako opterećuje – objasnio je Leamer.

Takozvano prokletstvo počelo je još 1944. smrću Josepha P. Kennedyja u kojega je obitelj polagala svoje političke nade. Poginuo je kao pilot u Drugom svjetskom ratu. Niz smrti u obitelji Kennedy nastavio se 1956. kada je Jackie Kennedy godinu dana nakon spontanog pobačaja rodila mrtvu djevojčicu. Sedam godina zatim, 9. kolovoza 1963. preminuo je Patrick Kennedy, samo dva dana star sin nikad prežaljenog američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja koji je te iste godine, samo tri i pol mjeseca kasnije, ubijen tijekom posjeta Dallasu.

Gotovo pet godina zatim na isti način tijekom predsjedničke kampanje ubijen je i predsjednikov brat, senator Robert Fitzgerald Kennedy. Godinu dana potom umrla je Mary Joe Kopechne koja možda i nije nosila prezime Kennedy, ali je prometnu nesreću izazvao senator Ted Kennedy. Senator je vozio automobil u kojemu je bila i Mary Joe, Ted Kennedy je automobilom sletio u kanal i pobjegao, a nesretna Mary Joe se utopila.

Sljedeća žrtva "prokletstva" bio je David Kennedy, četvrto dijete Roberta F. Kennedyja, koji je 1984. umro od predoziranja kokainom, a njegov brat Michael Kennedy poginuo je u skijaškoj nesreći 1997. godine.

Dvije godine potom John Fitzgerald Kennedy mlađi, njegova supruga Carolyn Bessette Kennedy i njezina sestra Lauren poginuli su u zrakoplovnoj nesreći kada se mali zrakoplov kojim je upravljao J. F. K. mlađi srušio u more nedaleko od Martha's Vineyarda u Massachusettsu.

Deset godina zatim od tumora mozga umro je senator Ted Kennedy, a njegova najstarija kći Kara Kennedy umrla je od srčanog udara u 51. godini.

Mary Kennedy, uvjereni su američki mediji, zadnja je žrtva "prokletstva Kennedyjevih".

Komentara 7

ŠĆ
šćtrlj
10:26 17.05.2012.

evo opet prilike da Robert dođe na rolšuhama na sahranu, kao što je došao svojoj majci...

PE
Pegaz
10:59 17.05.2012.

Admine, i ti si malo inteligentniji! Pa procitaj prvu recenicu teksta koji ti je tvoj pametni kolega novinar napisao: valjda \"bivša supruga Roberta F. Kennedyja mlađeg, sina senatora Roberta F. Kennedyja i NEĆAKA Johna F. Kennedyja\". Po ovome sto vii pametnjakovici polupismeni pisete - ako je RF Kennedy mladji necak JFK-a i ona necakinja JFK-a, ispada da su njih dvoje bratic i sestricna.

DU
Deleted user
09:10 17.05.2012.

nije dobro prezivati se Kennedy

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije