Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILA U STARAČKOM DOMU
Povratak na članak

Bivša djelatnica (96) nacističkog logora u bijegu: Pobjegla je uoči suđenja

Devedesetšestogodišnja Irmgard Furchner optužena je da je kao stenografkinja u logoru Stutthof pored Gdanjska između 1943. i 1945. pružila pomoć u ubojstvu najmanje 11.000 logoraša

Komentari 3

ŠO
šolman
13:20 30.09.2021.

Za što se okrivljuje optuženu? Zato što je radila stenografski posao u logoru i tako pomagala u masovnom ubojstvu? Hmm, gdje je granica tako definiranoj krivnji? Jer onda bi krivi bili i arhitekti koji su projektirali i sve ijedan građevinski radnik koji je sudjelovao u izgradnji logora. Krivi bi bili i svi u dobavnom lancu (od proizvođača hrane, ospkrbljivača gnojivom, trgovaca, prijevoznika, utovarivača itd) koji su hranom opskrbljivali logor jer su time na životu održavali nacističke glavešine. Pa bi krivi bili oni koji su logoru isporučivali struju, vodu, i čistili odvodnju jer i to je omogućavalo njegovo funkcioniranje. Pa oni koji su održavali ceste i željeznice jer njima je u logor dopremano sve što je logoru trebalo za njegovo funkcioniranje, itd., itd.

VL
IL
ilustrator
14:07 30.09.2021.

zato su kod nas naši agresori svi bili kuVari i kao takvi abolirani.

VL
XA
xaron
00:28 01.10.2021.

Optužena sa 96 godina ? Pa gdje su prije bili ti istražitelji, njima bi trebalo suditi. Sve u svemu , lakrdija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.