Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u stranci

Bitka za šefa goričkog HDZ-a: Šuker poslije 11 g. ima protivnika

dražen barišić
Goran Jakuš/PIXSELL
23.02.2012.
u 22:30

Aktualna šefica stranke nema sigurnu podršku u šestom gradu u državi. Iako je rehabilitirala Šukera, on pregovara s D. Milinovićem

Prvi puta u jedanaest godina Ivan Šuker imat će protukandidata na izborima za šefa Gradskog ogranka HDZ-a u Velikoj Gorici. Protivnik će mu, doznajemo, biti gorički gradonačelnik Dražen Barišić, koji će svoju kandidaturu objaviti sutra na konferenciji za novinare. Cijela priča još je zanimljivija kada se zna da Šuker i Barišić i nisu “u ljubavi”.

Dosta se sjetiti pisma koje je ljetos Barišić slao Jadranki Kosor i u kojem ju je, kao šeficu stranke, molio da ga zaštiti baš od Šukera koji ga, stajalo je u pismu, vrijeđa, proglašava nesposobnim i lijenim. Do danas izgleda da se situacija nije mnogo promijenila te su glasine kako Šuker u Gorici kroji izbore prema sebi svakim danom sve učestalije. Prigovaraju mu da prekraja broj izaslanika bez jasnih kriterija, da je propisao sva pravila za izbore te da je istaknuo kako na izbornim skupštinama govoriti može samo on. Čim su te informacije i procurile u javnosti Šuker je, doznajemo, Barišića opet napao i optužio ga da stoji iza tih glasina. – Ne znam na temelju čega i za što me optužuje gospodine Šuker. Ako netko ima problem s činjenicom da postoji različitost mišljenja, onda tome i nije mjesto u stranci – poručio je Barišić. Šuker sve optužbe na svoj račun odbacuje. Tvrdi da nije ništa krojio niti išta zabranjivao. Na činjenicu da prvi puta u jedanaest godina ima protukandidata, pita se što je uopće tu sporno.

– Dapače, neka se samo kandidira – poručuje samouvjereno Šuker. Bit će zanimljivo vidjeti i kojeg će kandidata za šefa HDZ-a Šuker i Barišić podržati. Prema nekim informacijama, Kosor bi mogla ostati bez podrške u šestom gradu u državi. Iako je upravo ona, zajedno sa Šeksom, “rehabilitirala” Šukera u stranku, on navodno zadnjih dana naveliko pregovara s Darkom Milinovićem. A Barišić, navodno, s Dragom Prgometom.

Komentara 20

VE
velikazmija
23:32 23.02.2012.

antidoninium svak glasa za svoje kaj ne -- kolega narod glup od kud ti to -- narod zaveden čestim isprikama to je veći problem kaj ne kolega --iš--

Č7
čvor2.76
07:46 24.02.2012.

Šuker je najveće zlo za Veliku Goricu koje se moglo desiti u posljednjih 20 godina. Šuker je sve te godine bio u vrhu vlasti, a za VG nije napravio baš ništa. Busa se da je bivši sportaš, a u VG u posljednjih 20 godina nije napravljena niti jedna sportska dvorana. Pred kampanje kupovao je glasove uređenjem parkova po gradu. U vrijeme SDP-a i Picule kao vladajući opstruirao je lokalnu vlast na svakom koraku i stalno joj radio probleme. Sada je on postavio Barišića za gradonačelnika, a kada je ovaj počeo misliti glavom , Šuker ga je napao iz svih oružja. Zato ponavljam Šuker je najveće zlo koje se moglo desiti Velikoj Gorici.

AN
Antidominium
22:39 23.02.2012.

HDZ je do sada imao uvijek nedovoljno protivnika. Narod glup i uvijek HDZu davao podršku i imamo to što imamo, pa kaj hoćemo bolje kada smo takvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije