Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNAT I IZNOS

Biste li vi napravili ovo? Šveđani mogu zaraditi prijavljivanjem nepropisnog parkiranja

Pixabay/Ilustracija
16.04.2024.
u 22:38

Nakon što korisnik na parkirališnom mjestu kojim upravlja privatni operater uoči krivo parkirano vozilo, može to prijaviti pa na teren izlazi komunalni redar

Stanovnici švedskog grada Uppsale bit će nagrađeni ako prijavljuju nepropisno parkiranje. Za registraciju nepropisnog parkiranja može se koristiti aplikacija, a građanima će biti isplaćena napojnica. Aplikaciju, koju je kreirala tvrtka Scout Park, mogu koristiti Šveđani stariji od 16 godina koji imaju matični broj.

Pomoću aplikacije građani mogu pomoći redarima da pronađu osobe koje se ne pridržavaju pravila parkiranja u zajednici, pojasnio je šef tvrtke Erik Englund, kako prenosi Revija HAK

Nakon što korisnik na parkirališnom mjestu kojim upravlja privatni operater uoči krivo parkirano vozilo, može to prijaviti pa na teren izlazi komunalni redar. Ako vlasnik vozila dobije kaznu, dojavljivač će dobiti bonus od 100 švedskih kruna, odnosno oko 9 eura.

 

GALERIJA Graditeljski biseri diljem Hrvatske: Zazidana vrata, cesta za nigdje, isprekidana zebra...
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije