Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Pavičić
Povratak na članak

Biskup Zdenko Križić nudi Crkvu koja neće biti izolirana

Crkva budućnosti neće biti vlasništvo neke elite, zatvorene skupine koja je dovoljna sama sebi, zarobljena moći i vlašću.

Komentari 4

IN
Interstellar
12:21 16.05.2016.

A i kakav je to naslov "Biskup --- nudi Crkvu --- takvu i takvu ---"? Kako to biskup može "nuditi" Crkvu (i crkvu). Po principu "ponuda - potražnja" i obratno?

VL
IN
Interstellar
12:18 16.05.2016.

"Biti duhovan" i "držati do vrijednosti" znači - biti elita, u pravom i plemenitom smislu riječi. "Elita" nije nužno nešto loše - " Mnogo zvanih, malo izabranih." - biskup bi to morao znati, a i vrhovni biskup (pap) također (osobito).). Kakve veze pak homoseksualne osobe, ili oni koji su se ogriješili o sakrament braka (kako se crkveno može ponovno vjenčati osim ako nisi udovac ili udovica - ne znam), kakve to sve veze ima s duhovnošću, i kako ih to biskup vidi danas među "odbačenima" i "ostavljenima", kad se gay ideologija i promiskuitet nameću kao vladajuća nova norma društva, dapače vrlo agresivna, kako ih dakle biskup vidi među "odbačenima" i "ostavljenima" - zaista mi nije jasno. Ali mi je jasno da su vrata paklena ne samo nadvladala (crkvu), nego su se i širom otvorila. Zaista za sve. Do te mjere da više kao vrata crkve nemaju nikakvoga smisla.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.