Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o pobačaju
Povratak na članak

Biskup Mate Uzinić: Odluka Ustavnog suda je politička zadaća

Biskup Uzinić je rekao kako Ustav čini cjelinu i da se niti jedna odredba ne smije tumačiti bez povezanosti s drugima te da je pravo na život preduvjet svim drugim pravima koja iz njega proističu

Komentari 12

Avatar niwrad
niwrad
18:45 02.03.2017.

Ustav je mrtvo slovo na papiru jer su današnje sudačko-političke elite samovoljno uvele standard tumačenja ustava u skladu sa aktualnim društvenim prilikama. Ako u Ustavu jasno stoji da svako ljudsko biće ima pravo na život, suci jednostavno naprave apel na svoj standard i presude onako kako glasne društvene skupine traže. Ako će se sutra tražiti čedomorstvo, suci će i to bez problema omogućiti. Današnja odluka je pokazala da Ustav faktični ne postoji, nego je to skup praznih fraza čije tumačenje može biti i oprečno nominalnom tekstu. Od danas više poštujem lopova Sanadera od sudaca Ustavnog suda.

VL
JA
jasnaherc777
20:39 02.03.2017.

Čitam komentar da živimo u 21stoljecu to je točno pa se pitam da su naše mame činile popačaje otkud bi mi danas pisali komentare.Tko ne želi dite jednostavno neču ni trudnoču a ne ostane u drugom stanju pa tko zna zbog čega odluči bit ubojica svog vlastitoga diteta i to još u svome tilu ajme to je užas i na samu pomisao ja jednostavno to nemogu svatit.

VL
SD
sdpesticid
21:31 02.03.2017.

podrška svima koji zagovaraju život. kritika svim hipokritima koji budućim majkama ne daju dovoljnu psihološku i materijalnu podršku pri stvaranju novog života, a u mogućnosti su to učiniti.

VL
ŽO
žoržet
21:05 02.03.2017.

a što je onda ako ne politika upletanje crkve u zakone jedne građanske, sekularne zemlje? i zašto bi svi morali vjerovati i živjeti onako kako im to propisuju službenici jedne bogate i opstojne 'korporacije' koji su se, pored svega, sami zavjetovali na celibat, pa bi trebali biti posljednji koji će određivati pravila i propise o razmnožavanju i radnjama koje im prethode? i zašto bi crkveni 'autoriteti' automatizmom bili i znanstveni autoriteti, posebice za agnostike, ateiste ili pripadnike drugih vjera??? bolje bi bilo da se domaće svećenstvo malo više zalaže za dostojanstvo života svih rođenih bića, upražnjavajući pritom i zavjete skromnosti, poniznosti i prava na jednakost pred bogom, kako ga god zvali ili ne zvali, a ne da zajedno s ovom umreženom opusdeijevskom elitom čeprkaju po tuđim maternicama i pravima drugih i drugačijih.

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
22:14 02.03.2017.

crkva je nasljednica kpj

VL
Avatar adminjestupid
adminjestupid
19:04 02.03.2017.

nitko ne prisiljava katolkinje na pobacaj ! posto je u hrvatskoj skoro 90% krscana, ne vidim u cemu je problem? opet se crkva gura u necije medjunozje!

VL
RP
rpzagreb
19:41 02.03.2017.

Živimo u 21. a ne u 12. stojeću.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.