Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum o braku

Biskup Košić poziva da se zaokruži da

vlado košić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.11.2013.
u 15:57

U pismu ih poziva da na svim misama s narodom idućih nedjelja prije referenduma obavijeste vjernike da će se 1. prosinca ove godine održati referendum o braku te da ih potaknu da u što većem broju izađu na birališta

Ne podlegnite pritisku onih koji ne vole život ni čovjeka ni Boga te iskrivljuju činjenice i smisao ovog referenduma. Premda je velik broj – gotovo 750 tisuća – stavilo potpis tražeći da se referendum održi, time još nije stvar riješena. Tek izlaskom na referendum i izričitim opredjeljenjem za izvojevat ćemo zaštitu za brak i obitelj u našoj domovini – poručio je sisački biskup Vlado Košić u pismu upućenom župnicima, upraviteljima župa, rektorima samostalnih kapela te svim samostanima u Sisačkoj biskupiji.

U pismu ih poziva da na svim misama s narodom, ovih nedjelja prije referenduma, obavijeste vjernike da će se 1. prosinca ove godine održati referendum o braku te da ih potaknu da u što većem broju izađu na birališta i na navedeno referendumsko pitanje: “Jeste li zato da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?” zaokruže odgovor za.

– Pokažimo svoju odgovornost, iziđimo na referendum i odaberimo za jer time ćemo zaštititi najslabije u našem društvu, a to su djeca koja trebaju zdravu obitelj za svoje odrastanje, a ona se temelji na
braku koji je po Božjoj volji naravna zajednica muškarca i žene, piše u pismu sisačkog biskupa Vlade Košića. 

>> Dvornik, Mikulić, Škaričić i Ćurković traže ocjenu ustavnosti

Komentara 67

AS
asi2013
17:05 11.11.2013.

Najveći članak ustava jest narodna većina. Vlast je tako data ovima, koji je nisu dostojni. Oni bi sada sa referendumom i ustavom radili kako njima odgovara. Glas jednog čovjeka koji tri dana prije ulaska u EU u slučaju Perković, nije protuustavan, a ignorira se 750.000 potpisa za referendum.

AM
ameris
17:47 11.11.2013.

Pitanje referenduma ni s pravne ni s razumske ni sa zdravstvene strane NIJE stvar Crkve ! Toliko se namjerno stvara halabuka oko Crkve s jedinim razlogom da se meritum stvari zamagli i na svoj način klerikalno stigmatizira. Budući da se naše zdravstvene vlasti NE usude iznijeti opće poznate argumente o opasnostima,vulgarizaciji i destruktivnosti istospolnih parova,Crkva samo ,malo,i jedino što može upozorava na moralne i psihosomatske norme(datosti) ljudskog postojanja.Ovaj puta,istina vrlo rijetko,pozdravljam skrb i brigu Crkve za univerzalno Dobro! Bravo !

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
17:19 11.11.2013.

DA, protiv ateističkog funadmentalizma i mržnje prema vjerncima i hrvatskoj tradiciji. Tek sad kad je raspisan ovaj referendum vidljivi su razmjeri mržnje i netrpeljivosti koja u određenim društvenim krugovima vlada prema Crkvi i svemu što je hrvatsko. Mržnja je pogotovo vidljiva ovdje na ovom forumu. Daleko smo još od prave demokracije i zdravog društva, komunistički ostaci nam i dalje guše slobodu, ali sada kao patvoreni liberali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije