Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup Košić:

Biskup Košić: Crkva se neće miješati u sukob Vlade i sindikata

biskup
PIXSELL
02.07.2010.
u 16:42

Crkva se tijekom godine više puta izjašnjavala oko zaštite radničkih prava i socijalnih pitanja, ali se nema namjeru uplitati u pitanje oko referenduma i Zakona o radu.

Crkveni vrh neće se miješati u napetosti između Vlade i sindikata oko referenduma. Potvrdio je to danas sisački biskup i predsjednik Komisije Iustitia et pax HBK mons. Vlado Košić rekavši da se Crkva tijekom godine više puta izjašnjavala oko zaštite radničkih prava i socijalnih pitanja, ali se nema namjeru uplitati u pitanje oko referenduma i Zakona o radu.

Premda su neke vjerske zajednice, poput Islamske zajednice i SPC dali podršku radnicima i sindikatima, biskup Košić je rekao da valjda među 800.000 potpisnika nisu bili samo muslimani i/ili pravoslavci, što se može protumačiti da su i mnogi vjernici dali svoj potpis za referendum. No, crkveni vrh neće se miješati.

Iz Crkve je jedino stigla reakcija (marginalnog) Franjevačkog svjetovnog reda, a njihov stav ni najmanje ne odražava službeni stav hrvatskih biskupa.

"Naši su biskupi, zajedno sa svojim bosanskim kolegama, zaokupljeni pitanjem izbora u Bosni i Hercegovini, pa su obje komisije Iustitia et pax (Pravda i mir) uputile zajedničku izjavu, pozivajući svaku osobu, koja vjeruje u pravednost i dostojanstvo svakog čovjeka, bez obzira na vjersku, nacionalnu, rasnu ili bilo koju drugu pripadnost, da da svoj doprinos ostvarenju pravednosti i očuvanju egzistencije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. U Bosni i Hercegovini odvija se tiha drama opstanka hrvatskog naroda kao političkog subjekta, koja može imati dalekosežne posljedice ne samo za Hrvate u Bosni i Hercegovini, ne samo za Bosnu i Hercegovinu, nego i za Hrvate u Hrvatskoj i za ostale narode i države u ovom dijelu Europe", poručile su danas s Kaptola zajednički BiH i hrvatska Iustitia et pax.

Komentara 23

TU
tutle
19:37 02.07.2010.

neće crkva protiv onog u koga je kesa, njoj je lova jedini bog kojeg poznaje i priznaje

GO
goran71
19:03 02.07.2010.

Normalno crkva se nece mijesati jer zavisi od vlade koliko ce njima dati ovlasti u obrazovnim centrima itd.Sad sve govori sto crkva radi vec godinama ma ko j... narod .

DU
Deleted user
16:57 02.07.2010.

popovi lovu spremaju na privatne račune,kupuju audije,pasate,bmw,mercedese u isto vrijeme traže od naroda da daju grah,mast,kobasice,slaninu,tjesteninu i dr. za karitasove kuhinje popovi nemojte se mješat u politiku zavucite ruku u vlastiti đep i pomozite novčano svom narodu koji vam dajee isti ste ko i političari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije