Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propovijed

Biskup Jezerinac: Ne trebate poštovati neke hrvatske zakone!

jezerinac
Marijan Sušenj/PIXSELL
09.09.2011.
u 15:43

Često u medijima možemo čuti da je slobodno ubiti začeto dijete, a najgore je što su takvi stavovi i zakonski odobreni. Takav zakon ne treba poštovati, kršćanin treba biti podložan samo svojoj savjesti, rekao je Jezerinac.

Vojni biskup Juraj Jezerinac u četvrtak je u propovijedi povodom obilježavanja blagdana Male Gospe i Dana grada Solina istaknuo da je život najveća svetinja i najveći Božji dar, a podsjetio je da je svaki novi život plod ljubavi bračnog zajedništva, prenosi IKA.

– Živimo u vremenu kada su mnoge vrijednosti dovedene u pitanje pa tako često u medijima možemo čuti da je slobodno ubiti začeto dijete, a najgore je što su takvi stavovi i zakonski odobreni. Takav zakon ne treba poštovati, kršćanin treba biti podložan samo svojoj savjesti. Temelj sretne budućnosti našeg naroda jest obitelj koja snagom ljubavi rađa život odgajajući moralno jake osobe. Kada bi se tako činilo, ne bi se zatvarale naše škole, a Hrvati nestajali – istaknuo je Jezerinac u propovijedi.

Istaknuo je da zabrinjava podatak da za 30 godina u Hrvatskoj neće biti radno sposobnih jer će većina ljudi biti stara.

– Tome pridonosi i 40.000 registriranih abortusa. Svi to znaju, međutim nitko ništa ne poduzima. Nisu nas mogli uništiti mnogi neprijatelji pa sada sami sebe uništavamo. Ljudskom životu pristupajmo odgovorno, kao vjernici živimo istinu vjere i bit ćemo na strani života. Kriza vjere dovodi do propasti na ljudskom, političkom i gospodarskom polju. Primjer vjere neka nam bude vjera naših branitelja, a njihova pobjeda koja nas je dovela do slobode sve govori – kazao je biskup Jezerinac, prenosi IKA.

Ključne riječi

Komentara 185

FE
Felicijen
16:00 09.09.2011.

Pa zar će takvo pozivanje na kršenje hrvatskih zakona proći nekažnjeno zato što je on pop!?

MO
moshmislit
16:00 09.09.2011.

tko o čemu, crkva o poštenju...pljuc

OJ
ojbudisvoj
21:31 10.09.2011.

@laž I još: i ja sam „laik“.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije