Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuđenje na vrhuncu

Biranje pape može početi: U Vatikan stigao i posljednji kardinal

Jean-Baptiste Pham Minh Man
Reuters/PIXSELL
07.03.2013.
u 22:36

Vijetnamski kardinal Jean-Baptiste Man se pridružio svojim kolegama u Vatikanu. Njegov dolazak znači da se može utvrditi datum kada počinju konklave u kojima će biti izabran nasljednik Benedikta XVI. na čelu Katoličke crkve.

Posljednji od 115 kardinala koji će izabrati novog papu stigao je u Rim, piše BBC.

Vijetnamski kardinal Jean-Baptiste Pham Minh Man se pridružio svojim kolegama na diskusijama u Vatikanu iza zatvorenih vrata. Njegov dolazak znači da se može utvrditi datum kada počinju konklave u kojima će biti izabran nasljednik Benedikta XVI. na čelu Katoličke crkve.

Benedikt XVI. se povukao krajem veljače nakon što je gotovo osam godina bio poglavar katolika. Od ponedjeljka kardinali koji će izabrati novog papu se sastaju na pripremnim susretima i molitvama prije nego što i službeno počnu konklave.

Iako moraju prisegnuti na tajnost, u medije su izašli detalji o čemu se raspravlja iza zatvorenih vrata. Na \"dnevnom redu\" je navodno bila reforma vatikanske birokracije, poznatije kao \"Kurija\", te se razgovaralo i o Vatikanskoj banci.

Sve o izboru novog pape pratite na našem specijalu

>>Kardinali razgovaraju o profilu budućeg pape

>>Ovo je \'12 prljavih kardinala\': Oni ne smiju postati pape!

 

Ključne riječi

Komentara 35

OB
-obrisani-
23:51 07.03.2013.

Pekinezer je napisao/la: rambo Ma tamni ti ne kuži stare pionire.... a zakaj je crtal Starome brkove, pa ga mamatukla? Sam si je kriv, a mogel je biti našdrug...:-) -------------------------------------- vi ste "drugovi" ? e takav drug sam i ja....samosamo sam hrabar pa to kažem

OB
-obrisani-
23:52 07.03.2013.

Pekinezer . .....a kad smo se trebali nać......obilazio oko mene pol sata..... ko mačka oko vruće kaše..........ja već mislo da je uteko...

Avatar Pekinezer
Pekinezer
23:36 07.03.2013.

tamni ako, ako i treba tako.... to ti je hvale vrijedno, znaš..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije