Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prastari geni

Biolog s Harvarda tvrdi: Srbi su pranarod svih današnjih Slavena

srpska zastava,srbija
Filip Brala/PIXSELL
21.09.2013.
u 19:26

Biolog s Harvarda, Anatolij Aleksejevič Kljosov, u svom znanstvenom radu tvrdi da su Srbi pranarod svih današnjih Slavena, ali i mnogih drugih europskih naroda, piše Telegraf.

Biolog s Harvarda, Anatolij Aleksejevič Kljosov, u svom znanstvenom radu tvrdi da su Srbi pranarod svih današnjih Slavena, ali i mnogih drugih europskih naroda, piše Telegraf. Genetskom analizom dokazao je da su srpski geni stari 12 tisuća godina te da potječu od Noinog sina, a svi indoeuorpski narodu u Europi imaju više od 40 posto tog gena.

- Srpski geni (R1A1) stari su 12 tisuća godina, dok su drugi stari od 4 do 7 tisuća godina. Svi narodi, osim dva, u Europi, imaju preko 40 posto srpskog ili prasrpskog gena, izjavio je znanstvenik. Ako je suditi po mapi srpskog gena, koja je napravljena po studiji znanstvenika, ovaj gen ima preko 60 posto stanovnika današnje Srbije, BIH, Hrvatske, Crne Gore, Danske, sjevernog dijela današnje Njemačke, kao i južnog dijela Skandinavije, ali i dobrog dijela Velike Britanije.

>>Čak 60.000 Srba uzelo mađarsko državljanstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije