Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovisnost

Bio sam pijanac, no danas znam da je alkohol veliko zlo!

'VARAZDIN/MEDIMURJE-24.11.10 KOTORIBA-Hrvatska ivan 01_mlg_cak_241110- Ivan sa suprugom Anicom, najvecim potpornjem ivan_mlg_cak_241110- Prebiranje po proslosti Snimio: Mladen Grubic/Vecernji list'
''
24.11.2010.
u 17:25

Nisam uopće primjećivao uplakanu i nesretnu djecu ni mario za suprugu, koja me molila da ne pijem, kaže liječeni alkoholičar

- Ne sramim se reći da sam bio pijanac. To me obilježilo za čitav život i od toga ne mogu pobjeći. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio da prođe to što sam ja prošao - kaže Ivan Vojvoda iz Kotoribe (73), jedan od najdugovječnijih liječenih alkoholičara u Hrvatskoj, koji apstinira već punih 35 godina.

- Za mene su prije 35 i više godina postojali čaša i flaša, s kojima sam se najviše družio. Uživao sam u piću i osjećaju kad sam pijan znao utonuti u san, misleći kako sam najsretniji čovjek na svijetu - kaže Ivan, koji alkohol ne pije od 10. svibnja 1975. godine. Prije toga ispijao je litre vina, najčešće u stolarskoj radionici u kojoj je radio. Alkohol je toliko iscrpio organizam da je bio pijan već od jedne čaše.

- Nisam uopće primjećivao uplakanu i nesretnu djecu koju su druga djeca na ulici zadirkivala i vikala: Japa ti je pijanec, japa ti je pijanec... Branili su se da to nije istina, premda su znali koga imaju kod kuće. Patili su. Nisam mario za suprugu, njezine svakodnevne molbe da prestanem piti, nisam slušao savjete najbližih, koji su me se stidjeli - kaže. Kad su se pojavili zdravstveni problemi, prijavio se u centar za odvikavanje od alkohola u Banskim dvorima, gdje je prošao tri mjeseca torture. Izliječio se i učlanio u Klub liječenih alkoholičara u Čakovcu, u koji je gotovo 15 godina svake nedjelje putovao vlakom iz Kotoribe. Danas je član KLA Nada.

- Alkohol je veliko zlo! To treba jasno reći - poručio je Ivan Vojvoda.

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:30 25.11.2010.

. Kako ćeš primjetiti uplakanu dicu i ženu , kad si stalno bio pijan? Alkohol je dobar jedino za dezinficiranje rana !!!!

KA
Kakma
13:11 25.11.2010.

Mala je razlika izmedju alkohola i heroina,samo sto je alkohol LEGALAN i moze se svugdje nabaviti.Ucinci su jednaki.To je umiranje na rate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije