Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mučni iskazi

Bio je krvav i otečen, nosa kao da nije bilo

abramov
Goran Kovačić/Pixsell
25.04.2013.
u 23:30

Jedno od vještačenja iz istrage kaže da bi Abramov najvjerojatnije bio spašen da je pravodobno bio položen na bok

U nastavku suđenja Dušanu Cupaću, optuženom za ubojstvo creskog studenta Aleksandra Abramova u prosincu 2009. u središtu Rijeke, i dvojici mladića koji su kobne noći bili s njim, Dariju Saviću i Dariju Cupaću, optuženima za nepružanje pomoći, saslušavani su svjedoci.

Mladić i djevojka koji su s prozora svoga stana vidjeli kako Abramov leži na trgu i pohitali mu pomoći potvrdili su da je bio nepomičan, bez svijesti je ležao na leđima s raširenim rukama, teško disao i povremeno hroptao.

- Obrisala sam mu ručnikom lice, bilo je svo natečeno, krvavo, nosa kao da nije bilo, oči zatvorene, nije se micao - prisjetila se žena dodajući da im je policajac koji je stigao malo nakon njih kazao da ga ne diraju. No, malo kasnije, njen mladić je pomogao policajcu nesretnog Abramova pomaknuti do zida i prisloniti u polusjedeći položaj.

Policajac, danas u mirovini, se međutim, nije mogao sjetiti da su gamicali rekavši da su to "možda učinili kako bi ga sklonili" dodajući da pritom nije bilo razgovora o načinu pružanja prve pomoći jer je već bila pozvana Hitna.

- Mladić je bio u teškom stanju, ne znam da li je disao, čulo se samo šištanje – govorio je jučer u sudnici , a obrana optuženih je ustrajala upravo na razjašnjavanju detalja o pomicanju tijela zbog , iz istrage poznatog nalaza vještačenja u kojem jse navodi da bi Abramovu najvjerojatnije život bio spašen da je pravodobno bio položen na bok pri čemu bi se spriječilo slijevanje krvi u donje dišne puteve zbog čega se ugušio.

Liječnica Hitne pomoći potvrdila je da je Abramov bio naslonjen na zid, da mu je dišni put bio zatvoren krvlju te je pregledom zjenica i "ravnom crtom" EKG-a nepobitno ustanovila da je mrtav i da je, prema njenoj procjeni, umro pet minuta ranije. Na njen i iskaz policajca nizom se pitanja i prijedbi iz sudnice javila majka ubijenog mladića aludirajući na njihovu zakašnjelu reakciju, a ni podrobnija objašnjenja liječnice i policajca nisu je umirila.

>>Gledao kako se u krvi guši i vikao: 'Ubit ću ustašu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije