Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednje zbogom

"Bio je anđeo na privremenom radu u ljudskom tijelu"

sprovod martinovic (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/22
07.06.2010.
u 13:31

Više od 1500 prijatelja, TV kolega, ali i znanih i neznanih junaka njegovih emisija bilo je na ispraćaju HTV-ovu novinaru i uredniku.

Rijeke neutješnih ljudi slijevale su se danas popodne prema zagebačkom Krematoriju na Mirogoju, na posljednji ispraćaj Jošku Martinoviću, prerano preminulom HTV-u “genijalcu”.

Više od 1500 prijatelja, kolega i suradnika s HRT-a, ali i znanih i neznanih junaka njegovih osebujnih emisija, željelo je izraziti sućut Joškovoj obitelji, supruzi Jagodi i sinu Ivanu, pa je ceremonija kasnila više od pola sata.

Počela je klapskom izvedbom pjesme “O Bože, zar si pozvao mene”, nakon čega se u ime svih s Prisavlja (a danas na Mirogoju gotovo da nije bilo novinara ni poznatog TV lica koje nije došlo odati počast jedinstvenom Jošku) oprostio kolega Oliver Dražić.

Potom je Tereza Kesovija vrlo emotivno izvela skladbu “Santa Maria”, a tužna, ali dostojanstvena ceremonija je završila klapskom izvedbom Joškove omiljene pjesme “Ruzinavi brod”.

A prije posljednjeg ispraćaja od Joška su se na komemoraciji u HRT-ovu Studiju 9 oprostili njegovi brojni televizijski kolege i suradnici, koji su se najtoplijim riječima i u suzama prisjećali njihova “anđela na privremenom radu u ljudskome tijelu”.

Tako ga je, naime, nakon toplih riječi v.d. ravnatelja Josipa Popovca i starijeg kolege Mladena Stubljara, u svom dirljivu oproštaju nazvala Daria Marjanović, Joškova najbliža suradnica.

Komentara 8

AD
Adriano
22:08 07.06.2010.

Nevenka mikac, Tereza je pjevala pjesmu \"Sancta Maria\" - pa to barem trebamo znati!

VI
vidimškoj
13:52 07.06.2010.

Imenjak moj,posljednji pozdrav i neka ti je laka zemlja. Još jedan put hvala za sve lipe emisije i priloge šta si nam priuštija da pogledamo. Bija si veliki čovik.

Avatar Časna seka
Časna seka
19:36 07.06.2010.

Više je stranih diplomata bilo na sprovodu ovog novinara nego Tuđmanovom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije