Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvet obitelji

Bin Ladenovi sinovi tužit će Obamu zbog nezakonite likvidacije

omar i zaina
11.05.2011.
u 15:39

Zašto ste ga likvidirali umjesto da mu sudite kao Sadamu i Miloševiću, pitaju Obamu sinovi ubijenog vođe Al-Qa’ide

“Ja, Omar Osama bin Laden i moja braća, zakonita djeca Osame bin Ladena, pratimo napise o smrti svog oca, ali nismo uvjereni da je on mrtav s obzirom na to da nam nisu dostupni dokazi poput njegova tijela, fotografija ili videa. Tražimo dokaze da je predsjednik Barack Obama autorizirao ubijanje Osame bin Ladena te potvrdio njegovu smrt. Ako je istina da je on u tom pohodu ubijen, pitamo se zašto on kao nenaoružan čovjek nije uhićen i zašto mu nije suđeno”, piše u otvorenom pismu koje je obitelj Osame bin Ladena, predvođena njegovim najpoznatijim sinom Omarom, objavila u utorak u New York Timesu.

Namjerna likvidacija

Obitelj zaključuje da je Bin Laden namjerno likvidiran, što se kosi s međunarodnim pravom. Pitaju se zašto u slučaju njihova oca nije poštovano isto pravilo kakvo je poštovano u slučaju Sadama Huseina i Slobodana Miloševića. Nečasno je također za specijalne snage što su pucale na nenaoružane ženske članove obitelji i djecu, pri čemu je ubijena jedna žena i jedan Bin Ladenov sin.

Omar pita i zašto nitko nije kontaktirao s Bin Ladenovom obitelj u vezi s preuzimanjem njegova tijela. Njegov iznenadan pogreb bez svjedoka, koji je izveden bacanjem tijela u more, onemogućio je obitelji da ga pokopa prema vjerskim običajima kakvi pripadaju svakom muslimanu. Omar, četvrto Bin Ladenovo dijete, podsjeća da se uvijek protivio politici svoga oca.

Ultimatum

“Kao što smo tada osuđivali postupke svog oca, sada osuđujemo predsjednika SAD-a jer je naredio egzekuciju nenaoružanih osoba”, navodi se. Obitelj od UN-a traži pokretanje istrage o tome zašto je Osama bin Laden ubijen umjesto da je priveden pravdi. Ako u roku od 30 dana ne dobiju odgovor na postavljena pitanja, uz pomoć tima britanskih i međunarodnih pravnika, obratit će se, najavljuju, Međunarodnom kaznenom sudu i Međunarodnom sudu pravde.

Komentara 203

BO
bomba
00:45 12.05.2011.

Doktor amer Nisu svi ratovi religiski, a Irci traže da se cijeli otok zvani Irska ujedini. Sjeverna Irska je otrgnuta i pripojena Britaniji. Da je otok ostao jedinstven nikad ne bi bilo nereda na području Sj. Irske. U prošlosti ratovee su vodili i katolici protiv katolika, protestanti protiv protestanata, muslimani protiv muslimana i ti su ratovi bil najčešče zbog teritirija a tako i IRA hoće da vrati Sjeveru Irsku pod okrilje Republike Irske a ne da protjera protestante iz Irske. I u Škotskoj imamo problem izmišljeni katolici protestanti ali se ne tuku zato što Škotska nije podijeljena na dva dijela kao Irska već je cjelovita ali pod britanskom zastavom. Škotski san je da se odcjepe od Britanije ali je to samo san. Irski san je da se ujedine i zato se bore.

OB
-obrisani-
08:27 14.05.2011.

HEHE a tko ce Obamu uhapsiti , mozda Bartamez ?! Jadan Obama !! hehehe Kosa , a tko je odlucio 1948 da Izral dobije drzavu , nateritoriju Arapskih drzava bez njihovog pristanka , upravo Amerika. Da li si ti spremnaremna ustupiti jednu etazu svoje kuce nekom beskucniku. Ne da stitim Islamiste , ali nisu oni sami od sebe podivljali .

Avatar kobra11
kobra11
10:39 12.05.2011.

Amere lov na Bin ladena kosta oko 3 biloina dolara. I sad uzmite isto toliko za dusevnu patnju . I Amerika ide pod led.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije