Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudar kod pleternice

'Bilo je strašno, djeca su vrištala i bila krvava, svi su bili na podu'

Sudar kamiona i autobusa u Pleternici
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/5
09.10.2013.
u 13:54

Ozlijeđeno je petero djece, a teško je ozlijeđen vozač školskog autobusa, kazala je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

U Gradcu, pleterničkom prigradskom naselju, danas se oko 13 dogodila teška prometna nesreća u kojoj su se sudarili školski autobus požeških registarskih oznaka i teretni kamion bosanskohercegovačkih registarskih oznaka. U školskom autobusu bilo je 18-ero djece od petog od osmog razreda koji pohađaju pleterničku osnovnu školu.

Ozlijeđeno je petero djece, a teško je ozlijeđen vozač školskog autobusa, kazala je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

– Bio sam u kući kada sam čuo strašan i jak udarac. Otac i ja odmah smo istrčali, razvalili smo vrata autobusa kako bismo izvukli vozača kojemu je pola tijela bilo pritiješnjeno. Vjerujte mi, bilo je strašno kako su djeca izgledala. Vrištala su i sva su bila na podu. Bilo je krvavih – kazao je Denis Strnak koji je prvi s ocem ušao u autobus i pružio pomoć.

Njegov otac Josip dodao je da je vozaču noga smrskana. – Bio je još pri svijesti kada smo ga pokušali izvući i davao nam je upute što da radimo. Naišao je jedan čovjek od kojeg smo uzeli remen kako bismo mu podvezali nogu jer je dosta krvario. Jedna je djevojčica ležala, vjerojatno je bila pala u nesvijest, ali se poslije osvijestila – ispričao je Josip Strnak, još uvijek šokiran onim što je vidio.

Na mjesto događaja od službi prvi su stigli vatrogasci, a zatim policija i Hitna pomoć.

Petero djece i vozač autobusa primljeni su u Opću županijsku bolnicu Požega. – Pacijenti su u našim ambulantama na obradi. Jedna odrasla osoba ima teže tjelesne ozljede u području skočnog zgloba i ide na operaciju. Ostalim se pacijentima pruža pomoć i, koliko za sada vidimo, nema posebno teških ozljeda – kazao je dr. Ljubo Begić, voditelj Kirurške službe požeške bolnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije