Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
amanda knox

'Bilo je droge u našim stanovima, i to puno. Ali nitko nije orgijao'

'Amanda Knox (L) speaks to Diane Sawyer in New York during an interview to air April 30, 2013 on the ABC television network in this undated handout photo released by ABC. Knox, 25, spent four years in
'HANDOUT'
01.05.2013.
u 19:00

Zarada: Dobila je četiri milijuna dolara za knjigu u kojoj se prikazuje žrtvom i tvrdi da nije ubojica Meredith Kercher

Želi li ona svojom knjigom dobro zaraditi ili se opravdati pred javnošću, teško je reći. No jedno je sigurno: knjiga "Čekajući da me čuju", koju je napisala Amanda Knox, Amerikanka koja je 2011. prvo osuđena na 24 godine zatvora u Italiji zbog ubojstva svoje cimerice Meredith Kercher, a potom na ponovljenom suđenju uvjetno osuđena i prognana iz Italije kući u SAD, zasigurno će privući pažnju javnosti.

Kao dvadesetjednogodišnja studentica iz Seattlea koja se u Perugii, gradiću u središnjoj Italiji, nalazila na razmjeni, Knox je uhićena 2007. godine zbog izuzetno okrutnog ubojstva koje je, po tvrdnjama tužiteljstva, počinila sa svojim dečkom Raffaeleom Sollecitom te studentom iz Obale Bjelokosti Rudyjem Guedeom.

Izbodena nožem

Kercher je nađena u njihovu zajedničkom stanu izbodena nožem, s višestrukim ozljedama, a istraga je zaključila da je preminula tijekom mučenja koje je trojac izveo samo kako bi zadovoljio svoje seksualne i sadističke želje.

– To je bilo pogrešno. Nismo zamjenjivale dečke. Da, droge je bilo u našem stanu u velikim količinama, ali nije bilo orgija – ustvrdila je Knox na televiziji ABC u svom prvom javnom nastupu od završetka suđenja. U samoj knjizi, čija je žestoka reklamna kampanja počela upravo nastupom Amande Knox u spomenutoj emisiji, ustvrdila je da se ne bavi samim slučajem, već svime onime što je nakon toga prolazila.

– Ne mogu vam objasniti kako je užasan bio taj osjećaj kada sam na prvom suđenju čula "kriva" iako nisam ništa učinila. Osuda me je pogodila kao udarac čekićem, krv mi je pojurila u uši, srušila sam se u naručje svog odvjetnika. Dvadeset četiri godine zatvora, vječnost – izjavila je Amanda Knox.

Kafkijanski zatvor

Upravo to je i scena kojom Knox otvara knjigu za koju je već sad jasno da će postati bestseller. Toga je svjestan i izdavač koji joj je već isplatio 4 milijuna dolara za ovo djelo. A ona se doista potrudila opisati kafkijansku atmosferu istrage u talijanskim zatvorima.

– To je nevjerojatno, cijeli košmar. Ne govorim talijanski, a istražitelji su sa mnom razgovarali upravo na tome jeziku. Tjeraju te da potpišeš nešto za što ne znaš što piše, ispituju te satima – opisuje Knox prve dane provedene u talijanskom istražnom zatvoru, opisuje ćelije u kojima je potom boravila četiri godine.

– Ušla sam u zatvor kao naivna djevojka, a iz njega izašla kao sazrela, nepovjerljiva i oprezna žena – kaže Knox.

Obitelj Meredith Kercher ne želi uopće komentirati ovu knjigu.

– Za nas je bitno da se uspomena na Meredith održi, a ne da reklamiramo njenog ubojicu – ustvrdili su članovi obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije