Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Barna:

'Bilo bi moralno da Sabo podnese ostavku i skine ljagu sa Vukovara'

Damir Barna
Davor Javorovic/PIXSELL
03.08.2013.
u 15:16

– Koliko znam i neki drugi vijećnici HDZ-a imali su određene ponude za prelazak u SDP ili da postanu neovisni s tim da podržavaju projekte gradonačelnika. Bilo je tu svega. -

Pokušaj kupovine gradske vijećnice Marije Budimir (HDZ) nije jedini pokušaj kupovine gradskih vijećnika u Vukovaru koji je zabilježen proteklih tjedana. – Koliko znam i neki drugi vijećnici HDZ-a imali su određene ponude za prelazak u SDP ili da postanu neovisni s tim da podržavaju projekte gradonačelnika. Bilo je tu svega. Oni sami će odlučiti žele li ili ne svoja iskustva prenijeti medijima i javnosti, rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna komentirajući objavu transkripta između gradonačelnika Vukovara Željka Sabe (SDP) i gradske vijećnice Marije Budimir (HDZ).

Poslije svega izrečenoga Barna kaže da je tekst u Večernjem listu najbolji dokaz kako se Vukovar vodi u zadnje četiri godine i da je to zapravo pravo lice Sabe. – Jedino moralno poslije ovoga bi bilo da Sabo podnese ostavku i skine ljagu sa Vukovara. Očekujem i od Vlade RH, SDP-a kao i nadležnih institucija da odrade svoj posao jer ovo je dno dna, rekao je Barna. Iz HDZ-a podsjećaju i na prelazak svoga nekadašnjeg člana Slobodana Ristića, inače člana Gradskog vijeća, u suparničke redove s čime je SDP dobio većinu u prošlom sazivu vijeća.

"Sve to nije strano nigdje u Hrvatskoj, ali je pitanje koliko je toga do sada otkriveno"

– Ne znam detalje u svezi toga prelaska, ali poslije ovoga možemo sumnjati što se zapravo dogodilo, istaknuo je Barna. U HDZ-u ističu i kako su iznimno ponosni na Budimir koja je smogla građanske hrabrosti na ovakav čin te najavljuju da će, ukoliko bude potrebe, stati na svaki način uz nju radi njezine zaštite. I iz HSP dr. Ante Starčević očekuju ostavku Sabe koji je, kako tvrdi predsjednik podružnice Marijan Pavliček, srušio kredibilitet i same Vlade pozivajući se na ministre koji stoje iza njega.

Interesantni su i komentari iz SDSS-a, a posebno samoga SDP-a. – Mislim da bi prije svega trebalo utvrditi vjerodostojnost toga snimka, a tek poslije učiniti nove korake. Niti najmanje ne opravdavam gradonačelnika, ali to je dio našeg političkog okruženja. Sve to nije strano nigdje u Hrvatskoj, ali je pitanje koliko je toga do sada otkriveno, rekao je Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a i dogradonačelnik grada.

GO SDP-a: Nismo ovlastili gradonačelnika za bilo kakve pregovore

U isto vrijeme GO SDP-a izvlači se iz cijeloga skandala navodeći da ne stoje iza postupaka Sabe. – Gradska organizacija SDP-a nije ovlastila gradonačelnika za bilo kakve pregovore s vijećnicima oko mogućeg prelaska u SDP. O svemu ćemo raspraviti na skorom sastanku GO-a i javnost će o svemu biti izvještena. Inače, ja gradonačelnika nisam vidio niti čuo duže vrijeme, a nije mi se javio niti poslije ovoga teksta, rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo jučer se nije javljao na telefonske pozive niti na SMS poruke. Vesna Bosanac, koja je također prozvana, odbila je dati bilo kakav komentar iako je i sama prozvana.

>> Sabo: Vesnu Bosanac ću zgaziti! Zašto? Zato što je bezobrazna!

>> Sabo: Reci, Marija, koliko novca? Dat ćemo ti 50.000 kn za mandat!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije