Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JA VOLIM KIP SEBE

Bill Clinton u Prištini otkrio spomenik Billu Clintonu

spomenik
AFP
01.11.2009.
u 20:03

Brončani, pozlaćeni trometarski kip koji je otkrio model za njega glavom i bradom u ruci drži pločicu s nadnevkom 24. studeni 1999., danom kad je kao predsjednik naredio bombardiranje Srbije zbog genocida nad Albancima

- Nisam očekivao da ćete mi podići baš ovoliki kip – obratio se bivši predsjednik SAD Kosovarima koji su ga i pored lošeg vremena došli pozdraviti u velikom broju.

- Duboko sam zahvalan što sam imao priliku biti dijelom okončanja onih užasnih stvari koje su vam se događale prije deset godina i pružiti vam priliku da za sebe izgradite bolju budućnost – rekao je Clinton i pozvao Albance da uz amerilčku pomoć izgrade multinacionalnu zajednicu koja će uključivati i Srbe.

U publici je bio i Klinton Krasniqi, kojem je otac prije 13 godina dao to ime vjerujući da će im američki predsjednik kad-tad pomoći u zaustavljanju srpskog terora, kao i Ismail Naziri, kojeg je Clinton kao osmogodišnjaka podigao u naručje u izbjegličkom kampu u Makedoniji, i koji je prešao 60 kilometara da se ponovo susretne s njim; iznenadio se kako je Clinton još uvijek krupan i dosta mladolik.

Ključne riječi

Komentara 75

RO
romictea
21:32 01.11.2009.

a gdije Monika na spomeniku valjda je trebala klecati ispred njega, sa facom u njegovim hlacama i gacama

TM
t_mirko
21:53 01.11.2009.

Kad su se ranije pravili spomenici zivim ljudima to se zvalo kult licnosti u totalitarnim sistemima. Sada dosao covek sam da sebi otkrije spomenik i to se zove demokracija. Ne, to je totalitarizam na kvadrat.

BB
bb11
21:31 01.11.2009.

mislim stvarno, koji poltroni, nema od albanca covjeka. tako su i busa slavili u tirani. mizerno i jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije