Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijačko nasilje

Bili su iza jumbo-plakata, iskočili su i bacali kamenje i baklje...

navijaci
Sanjin Strukić/Pixsell
30.06.2011.
u 08:00

Optuženi huligani, prema svjedočenju policajca, imali su tamne majice, šilterice te šalove preko lica i bili su naoružani

Saslušanjem policajca nastavljeno je svjedočenje devetorici nasilnika optuženih da su u prosincu u Novom Zagrebu sa 30-ak huligana kamenovali autobus s VIP-gostima grčkoga nogometnog kluba PAOK-a i kroz prozore ubacili zapaljene bengalke. U kamenovanju autobusa koji se zapalio ozlijeđeno je četvero putnika, a optužene, među kojima ima i studenata i učenika, tereti se da su iz mržnje ugrozili živote PAOK-ovih navijača.

Policajac Goran Car iz odjela za osiguranje PUZ-a svjedočio je da je s kolegama bio u pratnji autobusa koji je navijače grčkog kluba vozio od aerodroma do središta grada. Ispred autobusa vozio je označeni policijski automobil, iza autobusa bio je pak kombi s interventnom policijom, a policajac Car se s kolegom vozio iza kombija.

– Kada se autobus zaustavio na semaforu, na križanju Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke iskočilo je mnoštvo koje je bilo iza jumbo-plakata, u tamnim majicama sa šiltericama i šalovima oko lica. Bacali su na autobus letve, kamenje... Čuo se lom stakla, vika... a iz autobusa se dimilo jer su u njega ubacili baklje – svjedočio je Car. Pet minuta poslije nešto dalje legitimirali su i priveli optuženu braću Marija i Gordana Brljevića, koji su sa sobom nosili bengalku i taktičke rukavice za tučnjavu. Inače, u istrazi se Mario Brljević branio da je bacio samo jedan kamen, da Grke ne mrzi te da ne može objasniti svoje ponašanje, a njegov prvooptuženi brat Gordan branio se šutnjom.

Govoreći o navijačkom nasilju, Car je svjedočio i o lošim iskustvima sa zagrebačkim nogometnim navijačima, koji napadaju navijače iz drugih gradova te one iz drugih zemlja kada dođu u Zagreb, a za utakmice napadaju čak i strance, bez obzira na to iz koje zemlje dolaze.

Ključne riječi

Komentara 20

JA
jadre
08:06 30.06.2011.

.........heroji -iz busije.... smrdljivi... ....bez pardona po 10 godina Lepoglave ...neka više ne sramote ovu ispaćenu zemlju

MA
macor
08:51 30.06.2011.

Ma gle junaka. Hrvatskih talibana kako se skrivaju. I ovog jadnika sta je bacio samo jedan kamen , sudac ce osloboditi. Dat ce mu sansu da drugi put baci na nekoga cijeli kamenolom.

ML
mladazemlja
12:12 30.06.2011.

Aj aj ovakvi momci su vam bili prvi u obrani domova,novčanika i investicija dok ste sa svojom dječicom bježali u inozemstvu devedesetih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije