Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija i EU

Bildt: Srbija neće dobiti datum već okvir

carl bildt
Davor Puklavec/PIXSELL
25.06.2013.
u 11:13

Zadnjih dana dužnosnici u Srbiji, želeći smiriti javnost, pokazuju duhovitost pa kažu kako je "datum siguran, pitanje je samo koji"

Iako srpski premijer Ivica Dačić izjavljuje kako više "ne postoji ni jedan opravdan razlog za odlaganje donošenja odluke o početku pregovora Srbije s EU", a slično razmišljaju i drugi srpski dužnosnici, švedski šef diplomacije, Carl Bildt sušta loptu na zemlju i izražava nadu kako će Srbija i Kosovo danas dobiti "zeleno svjetlo" za početak pregovora, Srbija za EU, Kosovo za Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, doznaju mediji u Srbiji.

- Mislim da nećete čuti datum, već okvirno vrijeme o tome što će se događati i to će naravno biti ove godine - rekao Bilt novinarima uoči početka sastanka šefova diplomacija EU u Luxembourgu gdje će se raspravljati i ovim dvjema temama.

Posljednju odluku donosi Vijeće šefova država i vlada EU. Kako je jučer javio B92, šefovi diplomacija EU spremni su predložiti početak procesa pregovora o članstvu Srbije, ali nije preciziran datum kada bi pregovori mogli početi. Zadnjih dana dužnosnici u Srbiji, želeći smiriti javnost i pripremiti ih na moguće odlaganja dodjele datuma Srbiji, pokazuju duhovitost pa kažu kako je "datum siguran, pitanje je samo koji", a ministrica za europske integracije, Suzana Grubješić kaže "izvjesno je da će Srbija dobiti datum za pregovore s EU, samo je pitanje hoće li to biti listopad, prosinac ili siječanj".

>>Pusić: Izgleda da će Srbija dobiti datum za početak pregovora s EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije