Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon prosvjeda

Pogledajte policijsku snimku nereda u Radićevoj ulici

prosvjedi zagreb (1)
Marko Prpić/Pixsell
27.02.2011.
u 11:52

Zbog sumnje na kazneno djelo "sudjelovanja u grupi koja sprečava ili napada službenu osobu" uhićeno je 36 osoba. Za to je predviđena kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine.

Policija je objavila službene podatke vezane za zagrebački prosvjed branitelja. Privedeno je 65 osoba, od toga je 13 osoba pušteno, a 52 su zadržane.

Zbog sumnje na kazneno djelo "sudjelovanja u grupi koja sprečava ili napada službenu osobu" uhićeno je 36 osoba. Za to je predviđena kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine.

Protiv 15 osoba podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o javnom okupljanju i kršenju javnog reda i mira. Oni su privedeni u jedinicu za zadržavanje i prepratu gdje će ostati do uredovnog vremena suca za prekršaje. Jedna od tih osoba zadržana je na triježnjenju.

Privedene su osobe mlađe životne dobi. Riječ je o osobama ranije evidentiranim u policijskim spisima. U suzbijanju nereda policija je koristila sprej za samoobranu.

Lakše je ozlijeđeno 30 policajaca te 20 prosvjednika, od kojih dvoje teže.

U policiji su kazali da je fotoreporter agencije AFP priveden radi svoje sigurnosti jer se nije htio udaljiti s poprišta nereda.

Privedena dvojica koja su prostorije HDZ-a gađala kamenjem

U Osijeku su privedena dvojica mladića koja su u nedjelju oko 21 sat bacala grude snijega i kamenje na prostorije lokalnog HDZ-a, čime su oštetili vrata. Policija ih je zatekla na djelu. Riječ je o 25-godišnjaku iz Antunovca i dvije godine starijem Osječaninu. Jedan je bio "podgrijan" sa 2,20, a drugi sa 1,70 promila alkohola u krvi. Proveli su noć u postaji.

Inače, policija je izvijestila da subotnji prosvjed u Osijeku "Rušiti Vladu RH" nije bio prijavljen te da je na njemu sudjelovalo oko 500 osoba.

Procjena je medija, pak, da je na ulice toga popodneva izašlo gotovo tisuću građana.

Razbijena su tri stakla na vratima zgrade u kojoj su prostorije HDZ-a, oštećen je natpis s imenom stranke te je lakše ozlijeđen fotoreporter agencije Pixsell, priopćila je PU osječko-baranjska.

Ključne riječi

Komentara 210

ŽU
župarić
12:25 27.02.2011.

Naravno da su zaslužili sve batine. Pa tko bi normalan trpio vrijeđanja, maltretiranja, poniženja? Ti \"huligani\", nisu ništa drugo niti zaslužili, nego batine.

ŽU
župarić
12:27 27.02.2011.

Čestitam policiji na izvrsno obavljenom poslu.

MI
miso
18:20 27.02.2011.

Rješenje: Uhapsiti 4 500 000 Hrvata i mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije