Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popovača

Bik papcima usmrtio vlasnika koji je došao obići steonu kravu

bik
Zlatko Putar/VLM
06.09.2011.
u 15:40

Tate Ivana nije bilo dulje od dva sata. Brat Siniša otišao je vidjeti gdje je i našao ga kako mrtav leži na pašnjaku – kaže sin Josip.

Jednogodišnji bik napao je svog vlasnika, 66-godišnjeg Ivana Tečeca koji je od snažnih udaraca papaka ubrzo preminuo na obiteljskom pašnjaku u Donjoj Jelenskoj nedaleko od Popovače.

– Otac je preksinoć otišao stotinjak metara iza kuće da bi obišao steonu kravu. Budući da je prošlo više od dva sata kako se nije vraćao, brat Siniša otišao je vidjeti gdje se zadržao. Našao je oca kako leži mrtav na pašnjaku s vidljivim ozljedama od udaraca – kazao nam je Josip Tečec, sin tragično preminulog Ivana.

Pregledavši tijelo mrtvozornik je utvrdio da je smrt najvjerojatnije nastupila zbog ozljeda od bikova napada. Tijelo je prevezeno na prosekturu sisačke bolnice gdje će se obdukcijom precizno utvrditi uzrok smrti.

Otac i sinovi zajedno su cijeli život radili na imanju s oko 70 krava. Životinju su kupili prije nekoliko mjeseci, a ona sve do sada nije pokazivala znakove agresije.

Bik se trenutačno nalazi u izolaciji. Veterinari iz Veterinarske stanice u Strušcu promatrat će desetak dana njegovo ponašanje kako bi utvrdili ima li simptome bjesnoće ili neke druge bolesti. Bik je usmrtio i Ivanova djeda te je stoga sinovima uvijek uzvikivao: “Pazite se bika!”. Nažalost, na kraju je od njega sam stradao. Rođak Drago Čargar, koji pomaže na imanju, ističe kako bik slabo jede i pije kao da je svjestan toga što je učinio.

Komentara 14

UT
utatica
18:55 06.09.2011.

čuda se događaju, a možda je bik samo bio ljubomoran

UT
utatica
18:55 06.09.2011.

japa steona je bređa i jedno i drugo je hrvatski

KU
kumajela
19:28 06.09.2011.

Utatica, Zar nisi na Trgu među prosvjednicima protiv EUnije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije